lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Slovensko má potvrdených 66 nových prípadov ochorenia COVID-19(2) Bratislava 14. apríla (TASR) – Počas pondelka (13. 4.) pribudlo na Slovensku 66 nových prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 14. apríla (TASR) – Počas pondelka (13. 4.) pribudlo na Slovensku 66 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo je tak na Slovensku potvrdených 835 prípadov. Laboratóriá vyšetrili 1302 vzoriek, z toho 1236 bolo negatívnych. V utorok o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Vyliečených má Slovensko k utorku 113 pacientov.Negatívny výsledok malo doposiaľ 29.217 testov. Šéf rezortu zdravotníctva doplnil, že celkovo za predchádzajúci deň bolo 48 prípadov z Domova sociálnych služieb (DSS) v Pezinku. V piatich prípadoch išlo o personál zariadenia a v 43 prípadoch o klientov. Z nich je 12 hospitalizovaných v Univerzitnej nemocnici Bratislava, jeden je na umelej pľúcnej ventilácii. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR neskôr doplnilo, že utorkový nárast a výsledky testov z DSS Pezinok budú zahrnuté v komplexných štatistikách až v stredu (15. 4.), pričom ide o ďalších nových osem pozitívne otestovaných klientov pezinského DSS.Hovorkyňa Regionálneho ústavu verejného zdravotníctva Bratislava Katarína Nosálová neskôr doplnila, že počas utorka budú otestovaní všetci klienti aj zamestnanci DSS a zariadenia pre seniorov v Pezinku. Tiež bola otestovaná i všeobecná lekárka, ktorá ošetrovala klientov tohto zariadenia, s negatívnym výsledkom. Hospitalizovaná bola aj ďalšia klientka. Klienti zariadenia sú pod priebežným lekárskym dohľadom.Krajčí tiež komentoval, že v rámci nových pondelkových prípadov sa štyri objavili v karanténnych strediskách. Dva prípady sú v karanténnom stredisku v Piešťanoch, jeden prípad v karanténnom stredisku Vzdelávacie a doškoľovacie zariadenie VS - Financie Tatranská Lomnica a jeden prípad v karanténnom stredisku Lešť.Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 121 pacientov, z toho u 46 bol koronavírus potvrdený, v 75 prípadoch sa čaká na výsledok testov. V slovenských nemocniciach sú s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti štyri osoby, štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.Pozitívnou správou podľa MZ SR je, že podľa štatistík regionálnych úradov verejného zdravotníctva sa z ochorenia COVID-19 podarilo vyliečiť spolu 113 ľuďom na Slovensku. Z toho bolo 33 hospitalizovaných a 80 sa liečilo v domácej izolácii. Nárast vyliečených oproti pondelku sa tak zvýšil o šesť ľudí.Chorobe doteraz podľahli dve osoby.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...