lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: V Banskobystrickom kraji výskyt chrípky opäť klesol Banská Bystrica 1. mája (TASR) - Opätovne znížený výskyt akútnych respiračných (ARO) aj chrípkových ochorení ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.05.2020 categoryDenné správy

Banská Bystrica 1. mája (TASR) - Opätovne znížený výskyt akútnych respiračných (ARO) aj chrípkových ochorení (CHPO) evidovali epidemiológovia v 18. týždni v Banskobystrickom kraji. Oproti predchádzajúcemu týždňu klesol výskyt ARO o 35 percent, výskyt chrípky a jej podobných ochorení o viac ako polovicu."Pomerne výrazný je aj pokles týchto ochorení v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška. Výskyt ARO je nižší takmer o 15 percent, výskyt CHPO takmer o polovicu," skonštatovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. Celkovo evidovali na základe hlásení lekárov v tomto týždni 687 chorých na ARO. Chrípka a jej podobné ochorenia sa vyskytli v 22 prípadoch."Z uvedeného počtu sa 148 prípadov chrípky vyskytlo v okrese Zvolen, Žiar nad Hronom a Žarnovica. Najvyšší počet chorých na ARO je predovšetkým v okrese Zvolen," dodala Tolnayová s tým, že z hľadiska veku je najviac chorých na ARO aj CHPO medzi deťmi vo vekovej skupine šesť až 14 rokov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...