lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: V bojnickej nemocnici obnovili plánované operácie Bojnice 5. mája (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach obnovila ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 05.05.2021 categoryDenné správy

Bojnice 5. mája (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach obnovila od tohto týždňa plánovanú operatívu. S operáciami tam začali v odboroch chirurgia a ortopédia, informoval v stredu TASR námestník riaditeľa pre technicko-hospodársky úsek bojnickej nemocnice Jozef Stopka.K strede bolo v nemocnici hospitalizovaných 29 pacientov s ochorením COVID-19, na umelú pľúcnu ventiláciu sú napojení dvaja ľudia. Celkovo je v bojnickej NsP hospitalizovaných 241 pacientov."Vzhľadom na to, že sa zvýšil počet pacientov s tzv. postcovidovými následkami, v rámci interného oddelenia sme časť lôžkovej kapacity presunuli na oddelenie dlhodobo chorých, kde sa týmto pacientom môžu naši zdravotnícki zamestnanci plne venovať," priblížil Stopka.Situáciu v nemocnici zhodnotil námestník ako stabilnú, aj z pohľadu personálnych kapacít zdravotníckeho personálu. "Pomaly nabiehame na bežný režim tak, ako to bolo pred pandémiou nového koronavírusu," dodal.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...