lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: V okrese Veľký Krtíš v uplynulých týždňoch chrípka mierne pribúdala Veľký Krtíš 1. decembra (TASR) - V okrese Veľký Krtíš sa v uplynulom týždni od ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.12.2023 categoryDenné správy

Veľký Krtíš 1. decembra (TASR) - V okrese Veľký Krtíš sa v uplynulom týždni od 20. novembra zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) o 25 percent. Viac ako v prechádzajúcom týždni bolo aj chrípke podobných ochorení. TASR to v piatok potvrdila vedúca oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši Mária Kotorová.
Ako ďalej uviedla, celkovo bolo všeobecnými lekármi pre dospelých a pediatrami hlásených 402 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v 47. kalendárnom týždni tohto roka 67. "Oproti 46. týždňu bol zaznamenaný trojnásobný nárast chrípke podobných ochorení," objasnila.
Podľa jej slov najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili vo vekovej skupine 15- až 19-ročných. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 20 osôb, čo predstavuje 4,98 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení," spresnila. Najčastejšie boli ochorenia komplikované zápalom stredného ucha a dutín.
Lokálne epidémie v obciach a v kolektívoch za príslušný kalendárny týždeň nezaznamenali. Prerušenie vyučovania pre chorobu odporučil RÚVZ v jednej materskej škole v okrese Veľký Krtíš. "V 47. kalendárnom týždni lekári v okrese hlásili sedem prípadov ochorenia COVID-19," zdôraznila. V nemocnici v súčasnosti evidujú dvoch hospitalizovaných pacientov s pridruženou diagnózou COVID-19.


tan nik

Štítky :

NCZI: SR pripravila národnú pracovnú verziu 11. revízie klasifikácie chorôb

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovensko v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) pripravilo národnú ...