lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Žiar nad Hronom: V nemocnici sa v roku 2020 uskutočnilo 648 pôrodov Žiar nad Hronom 12. januára (TASR) – V nemocnici v Žiari nad Hronom sa v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 12.01.2021 categoryDenné správy

Žiar nad Hronom 12. januára (TASR) – V nemocnici v Žiari nad Hronom sa v roku 2020 uskutočnilo 648 pôrodov, čo je o 73 viac ako v roku 2019. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.„Nemocnica vyšší počet pôrodov pripisuje najmä individuálnemu prístupu k mamičkám,“ uviedla Fedáková. V žiarskej nemocnici sa narodili aj tri dvojčatá, spomedzi 651 novorodencov bolo 335 dievčat a 316 chlapcov.„Medzi najčastejšími dievčenskými menami, aké rodičia dávali svojim novorodencom, patrili minulý rok Ema, Eliška a Hana. U chlapcov zase dominovali mená Jakub, Michal a Matej,“ prezradila Fedáková.Prvé dieťa v roku 2021 prišlo v žiarskej pôrodnici na svet 1. januára o 6.54 h mamičke z obce Kamenec pod Vtáčnikom. Chlapec pomenovaný Slavomír po narodení vážil 3620 gramov a meral 51 centimetrov.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: