Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA:Krajská rada Smer-SD navrhuje zastaviť transformáciu štyroch nemocníc ŽSK

Žilina 27. októbra (TASR) – Krajská rada (KR) Smer-SD v Žiline odporučila poslancom strany urobiť v zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) kroky na zastavenie transformácie štyroch nemocníc v pôsobnosti samosprávneho kraja na akciové spoločnosti. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval predseda KR Smer-SD v Žiline a zároveň predseda ŽSK Juraj Blanár. Zdôraznil, že z...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárske odbory začali ďalšie rokovanie s premiérkou (2)

Bratislava 25. novembra (TASR) - Lekárski odborári sa dnes na poludnie opäť stretli za rokovacím stolom s premiérkou Ivetou Radičovou a ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom. Pôvodne to vyzeralo, že rokovanie so šéfkou kabinetu nebude také dlhé ako to posledné, ktoré trvalo asi šesť hodín. Premiérka mala totiž o 15.00 h naplánované stretnutie s prezidentom Ivanom Gašparovičom.

Lekarne.sk

Rakúsko nezvažuje vyslanie lekárov do SR, pomoc však ponúklo

Bratislava/Viedeň 2. decembra (TASR) - Rakúsko ponúklo v súvislosti s krízou slovenského zdravotníctva hospitalizáciu slovenských pacientov s akútnymi ťažkosťami v nemocničných zariadeniach alpskej republiky. Predpokladom sú ich voľné kapacity. Pre rakúsku tlačovú agentúru APA to dnes uviedla Sigrid Rosenbergerová, hovorkyňa ministra zdravotníctva Aloisa Stögera.

Lekarne.sk

Čína: Pacient v meste Šen-čen mal pozitívny test na vtáčiu chrípku

Peking 31. decembra (TASR) - Podozrivý prípad vtáčej chrípky u človeka zaznamenali na juhu Číny v meste Šen-čen pri Hongkongu. Hospitalizovaný pacient je v kritickom stave, informovala dnes tlačová agentúra DPA. U 39-ročného muža s ťažkým zápalom pľúc bol pozitívny prvý test na vírus H5N1, potvrdilo čínske ministerstvo zdravotníctva.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chrípka zatvorila v kraji štyri materské a tri základné školy

Trenčín 11. februára (TASR) – Akútne respiračné ochorenia sa tento týždeň v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) podpísali pod zatvorenie štyroch materských a troch základných škôl. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia stúpla tento týždeň v TSK o 19,7 percenta a dosiahla úroveň 1890,4 ochorení na 100.

Siemens Healthineers predstavil ultrazvuk s AI tlačidlom, vyrobený v Košiciach

Košice 23. októbra (TASR) - Spoločnosť Siemens Healthineers predstavila prvý ultrazvuk vyrobený v košickom závode ...