Afganistan: V Badachšáne vypukla cholera - sto ľudí je v kritickom stave
Kábul 13. augusta (TASR) - Výskyt cholery hlásia zo severovýchodného Afganistanu. Kompetentné úrady už hermeticky uzavreli obec Chapa v provincii Badachšán, v ktorej ochorelo na choleru takmer 1500 ľudí. Asi sto z nich je v kritickom stave, choroba si už vyžiadala život 18-ročného dievčaťa, informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu provinčnej správy.
ZDRAVIE: Stanujúce sestry majú za sebou chladnú noc, balia sa domov (2)
Bratislava 4. októbra (TASR) – Nespokojné sestry dnes pokračovali tretím a posledným dňom vo svojej protestnej stanovačke na Námestí slobody pred Úradom vlády SR. Kompetentných tu upozorňovali na svoje postavenie v spoločnosti a platové podmienky. Sestry majú za sebou chladnú noc, ktorá mala byť vzhľadom na dátum jedna z najchladnejších za niekoľko desiatok rokov. V rámci pomoci pacientom išli ...
ZDRAVIE: Na Slovensku má problémy s fertilitou 10-20 percent párov
Bratislava 23. mája (TASR) - V súčasných podmienkach sa čoraz častejšie stretávame s pármi, ktoré zisťujú, že mať dieťa nie je také samozrejmé, ako sa na prvý pohľad zdá. S otehotnením má dnes v slovenskej populácii problém 10-20 percent párov, uviedol pre TASR MUDr. Michal Lovíšek z 1. gynekologicko-pôrodníckej kliniky SZU FN akademika L. Dérera.
NTS SR: Účasť na Svetovom dni darcov krvi predčila naše očakávania
Bratislava 14. júna (TASR) - Podľa Národnej transfúznej služby (NTS) SR mal Svetový deň darcov krvi na Slovensku veľkú odozvu. "Sme veľmi milo prekvapení. Účasť predstihla naše očakávania.
Označovať nutričnú hodnotu potravín bude povinné, v SR sa je veľa tukov a mäsa
Bratislava 21. júla (TASR) - Výrobcovia potravín v súčasnosti nemajú povinnosť uvádzať na výrobkoch výživové hodnoty, ale robia tak dobrovoľne. Ako dnes informovala novinárov riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Jarmila Halgašová, potravinársky priemysel združený v Konfederácii potravinárskeho a nápojového priemyslu krajín Európskej únie (FoodDrinkEurope) sa k označovaniu potravín ...