Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Projekt Mesto zdravia prichádza na Slovensko

Košice 3. mája (TASR) - Projekt Mesto zdravia spoločnosti Gedeon Richter sa v tomto mesiaci prvýkrát predstaví aj na Slovensku. Prvým mestom, ktoré ponesie pomyselnú vlajku dôležitosti prevencie zdravia, budú Košice. Záštitu nad týmto osvetovo-zážitkovým podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši a spoluorganizátorom podujatia je Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice.

Lekarne.sk

ČR: Veterinári sťahujú z trhu Farmnársku sekanú kvôli listériám

Praha 15. júna (TASR) - Česká Štátna veterinárna inšpekcia nariadila stiahnuť z trhu takmer tri tony produktu Farmářská sekaná firmy Ravy CZ. Dôvodom je fakt, že obsahuje nebezpečné baktérie listérie, ktoré môžu byť hrozbou pre spotrebiteľov. Ako informoval server iDnes.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Budúcnosť verejného zdravotníctva v Európe

Bratislava 19. júla (TASR) - Pojem verejné zdravotníctvo sa začal používať asi pred 400 rokmi v súvislosti s kontrolou chorôb, aby sa predišlo ich ďalšiemu šíreniu. Odvtedy sa verejné zdravotníctvo vyvíja a zahŕňa podporu zdravia, ako aj ochranu zdravia. Verejné zdravotníctvo je organizované úsilie spoločnosti na zlepšenie zdravia populácie.

Lekarne.sk

Počas letných prázdnin záchranári zasahovali pri nehodách detí takmer 4800-krát

Bratislava 4. septembra (TASR) - Počas letných prázdnin mali záchranári plné ruky práce. Od 1. júla do konca leta zaznamenali až 4761 výjazdov k vážnejším úrazom a nehodám detí do 18 rokov. Ako TASR informoval Boris Chmel z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby, najviac výjazdov bolo v Košickom kraji - 1604, najmenej v Prešovskom, a to 229.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Po sťahovaní operačných sál v Rooseveltovej nemocnici opäť operujú

Banská Bystrica 4. októbra (TASR) – V banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta sa po minulotýždňovom sťahovaní operačných sál do zrekonštruovaných priestorov opäť operuje. TASR informovala Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Po presťahovaní vybavenia sál, zabezpečení sterility a bezpečnosti práce v nových priestoroch boli v ...

Sivému zákalu možno predchádzať už v mladšom veku. Vieme ako

Jeho operačné odstránenie dnes patrí medzi najčastejšie sa realizujúce zákroky vôbec. V rozvinutých krajinách je sivý zákal diagnózou, ktorú je možné vyriešiť rýchlo, bezbolestne a bezpečne. Stačí približne 15 minút...