Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Víťazky súťaže Sestra roka 2011 sú už známe

Bratislava 14. februára (TASR) - Víťazky v súťaži Sestra roka 2O11, ktorej cieľom je zvýšiť prestíž ošetrovateľskej profesie, sú už známe. Dnes ich vyhlásili na slávnostnom galavečeri v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzala premiérka Iveta Radičová, patronát nad súťažnými kategóriami mali manželka prezidenta Silvia Gašparovičová a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Lekarne.sk

MZSR: Výzva na získanie grantovej podpory vedeckovýskumných projektov

Bratislava 28. marca (TASR) - Na základe úlohy vyplývajúcej z Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky na roky 2010 – 2014, rozpracovaného na podmienky rezortu zdravotníctva, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky vyhlasuje piate kolo verejnej výzvy na získanie grantovej podpory vedeckovýskumných projektov, konkrétne "Výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie podľa § 2 ods. 1 ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Projekt Mesto zdravia prichádza na Slovensko

Košice 3. mája (TASR) - Projekt Mesto zdravia spoločnosti Gedeon Richter sa v tomto mesiaci prvýkrát predstaví aj na Slovensku. Prvým mestom, ktoré ponesie pomyselnú vlajku dôležitosti prevencie zdravia, budú Košice. Záštitu nad týmto osvetovo-zážitkovým podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši a spoluorganizátorom podujatia je Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice.

Lekarne.sk

ČR: Veterinári sťahujú z trhu Farmnársku sekanú kvôli listériám

Praha 15. júna (TASR) - Česká Štátna veterinárna inšpekcia nariadila stiahnuť z trhu takmer tri tony produktu Farmářská sekaná firmy Ravy CZ. Dôvodom je fakt, že obsahuje nebezpečné baktérie listérie, ktoré môžu byť hrozbou pre spotrebiteľov. Ako informoval server iDnes.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Budúcnosť verejného zdravotníctva v Európe

Bratislava 19. júla (TASR) - Pojem verejné zdravotníctvo sa začal používať asi pred 400 rokmi v súvislosti s kontrolou chorôb, aby sa predišlo ich ďalšiemu šíreniu. Odvtedy sa verejné zdravotníctvo vyvíja a zahŕňa podporu zdravia, ako aj ochranu zdravia. Verejné zdravotníctvo je organizované úsilie spoločnosti na zlepšenie zdravia populácie.

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.