Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Predsedníčkou ÚDZS má byť M. Pažinková (2)

Bratislava 19. júla (TASR) - Novou predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) má byť od začiatku augusta Monika Pažinková. Vo funkcii tak má nahradiť Jána Gajdoša, ktorý sa vzdal funkcie. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská už predložila návrh na jej menovanie na rokovanie vlády.

Lekarne.sk

ŠVEDLÁR: Muža privalilo nákladné auto, pomáhali mu leteckí záchranári

Švedlár 5. septembra (TASR) - Nákladné auto privalilo v utorok večer 21-ročného muža v lesoch nad obcou Švedlár v okrese Gelnica. Na mieste zasahovali hasiči a záchranári, ktorí zraneného muža z Nálepkova ošetrili. "Leteckí záchranári pacienta s podozrením na poranenie chrbtice a dolnej končatiny, a úrazom hlavy transportovali na Kliniku úrazovej chirurgie do Univerzitnej nemocnice v Košiciach...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Norovírusových ochorení v tomto roku pribudlo

Bratislava 4. októbra (TASR) - Na Slovensku bolo v posledných piatich rokoch hlásených asi 1000 norovírusových ochorení ročne. Za prvých deväť mesiacov tohto roka Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR zaznamenal 1435 prípadov. Najviac ochorení sa vyskytlo v Trenčianskom (523) a najmenej v Banskobystrickom kraji (37). Ochorenia sa vyskytovali vo všetkých vekových skupinách, najviac však medzi ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: O zmenu poisťovne požiadalo takmer 190.000 poistencov (2)

Bratislava 7. novembra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne požiadalo tento rok 187. 341 poistencov. Z poslaných prihlášok Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) neakceptoval vyše 10.000.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štátna VšZP plánuje rok ukončiť so ziskom 25 miliónov eur

Bratislava 17. decembra (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa plánuje tento rok ukončiť s pozitívnym hospodárskym výsledkom, pretože ku koncu roka predpokladá zisk 25 miliónov eur. Ku koncu októbra bol výsledkom hospodárenia poisťovne plus vo výške 24,8 milióna eur. Na tlačovej konferencii informoval o tom dnes šéf poisťovne Marcel Forai.

SKSaPA: Vláda nerieši nedostatok sestier v sektore, bez nás nebude fungovať nič

Bratislava 25. septembra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) vyčíta vláde, že ...