Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Počet chorých v Nemecku sa dramaticky nezvyšuje, pôvod baktérií v potoku nejasný

Wiesbaden/Moskva 20. júna (TASR) - Tri dni po odhalení prítomnosti nebezpečných baktérií spôsobujúcich v Nemecku črevnú nákazu, sprevádzanú i vážnymi, život ohrozujúcimi komplikáciami, v potoku vo Frankfurte nad Mohanom, zostáva ich pôvod i miera zamorenia toku predbežne nejasná. Výsledky testov ďalších vzoriek z potoku Erlenbach možno očakávať podľa dnešných informácií hesenského krajinského ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Kontroly odhalili aj nekvalitnú zmrznlinu

Bratislava 3. augusta (TASR) - Od začiatku sezónneho predaja zmzrzliny skontrolovali úrady verejného zdravotníctva 126 výrobní a predajní zmrzliny. Spolu sa odobralo 1120 vzoriek zmrzliny a mrazených dezertov, z toho 131 vzoriek bolo nevyhovujúcich, čo predstavuje 11,7 percenta, priblížila pre TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Šramková. Väčšina vzoriek nevyhovovala pre ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Reumatici a reumatológovia pobežia v Piešťanoch pre zdravie

Bratislava 27. septembra (TASR) - Počas nadchádzajúcej soboty (1.10.) pobežia na piešťanskom Kúpeľnom ostrove lekári a ich pacienti za spoločnú myšlienku. Reumatológovia svojim behom a reumatici chôdzou upozornia na problém reumy a jej liečby na Slovensku. Ide v poradí o piaty ročník tejto symbolickej akcie, ktorú organizuje Liga proti reumatizmu na Slovensku.

Lekarne.sk

MZ SR: Výpovede doteraz stiahlo asi 250 lekárov

Bratislava 28. októbra (TASR) - Výpovede malo podľa ministerstva zdravotníctva k dnešnému dňu stiahnuť do 250 lekárov. "Do 31. októbra riaditelia akceptujú aj všetky ďalšie stiahnuté výpovede. Po tomto termíne začnú prijímať nových lekárov, zlučovať a v nevyhnutných prípadoch rušiť niektoré oddelenia," uviedla pre TASR hovorkyňa ministerstva Katarína Zollerová.

Lekarne.sk

PREMIÉRKA: Pre núdzový stav zvolala mimoriadnu vládu aj Bezpečnostnú radu SR-2

Bratislava 26. novembra (TASR) - Vláda bude dnes mimoriadne rokovať o koncepte núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov z nemocníc. Lekárski odborári totiž ani na piatkovom (25.11.) rokovaní nedospeli k dohode s vládou. Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zároveň zvoláva aj rokovanie Bezpečnostnej rady SR a všetky z toho vyplývajúce povinnosti.

SKSaPA: Vláda nerieši nedostatok sestier v sektore, bez nás nebude fungovať nič

Bratislava 25. septembra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) vyčíta vláde, že ...