Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ČR: Experti varujú pred zvýšeným rizikom uhryznutia kliešťami v týchto dňoch

Praha 29. júna (TASR) - Českí experti zverejnili varovanie pred nebezpečne vysokým stupňom rizika uhryznutia kliešťami počas víkendových dní i počas prvého prázdninového týždňa. Na desaťstupňovej stupnici sa toto riziko dostane počas víkendových dní na ôsmy, počas budúceho týždňa dokonca na deviaty stupeň. Osobitne pozorné by preto mali byť deti smerujúce v úvode prázdnin do prírody.

Lekarne.sk

MZ SR: Semená konopy siatej majú vypadnúť zo zoznamu omamných látok

Bratislava 26. augusta (TASR) - Semená konopy siatej by nemali byť viac zaradené medzi omamné látky. Ministerstvo zdravotníctva ich v novele zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch navrhuje na podnet ministerstva pôdohospodárstva vyňať z I. skupiny omamných látok. "Rastliny odrody konopy siatej budú podliehať rovnakej právnej úprave ako doposiaľ, ale vyňaté budú zo ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Od pondelka štartuje kampaň Študentská kvapka krvi

Bratislava 12. októbra (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) štartuje v pondelok 14. októbra v poradí už 19. ročník kampane Študentská kvapka krvi, ktorá potrvá do 15. novembra. Heslom tohtoročnej kampane je Nemusíš robiť nič. Tento apel SČK adresuje darcom a potenciálnym darcom krvi.

Lekarne.sk

Most-Híd podporuje priame platby v zdravotníckych zariadeniach, no s podmienkami

Bratislava 14. apríla (TASR) - Strana Most-Híd podporuje zavádzanie priamych platieb v zdravotníckych zariadeniach. Má však podmienky. Musia byť dodržané zákony aj pravidlá, ktoré neohrozia právo pacientov na zdravotnú starostlivosť a nezhoršia prístup k ošetreniu najmä chronicky chorým a chudobným občanom.

Lekarne.sk

Česi informovali Budapešť, že nakazené uhorky boli expedované aj do Maďarska

Budapešť/Praha 29. mája (TASR) - Španielske kontaminované uhorky, ktoré zrejme spôsobujú nebezpečné smrteľné črevné ochorenie vyvolané baktériami EHEC, boli expedované istou nemeckou firmou nielen do Česka, ale aj do Maďarska, Rakúska a Luxemburska. S odvolaním sa na nemecké zdroje informoval o tom dnes maďarskú stranu hovorca českej potravinovej inšpekcie Michal Spáčil, píše agentúra MTI. "...

Prieskum: Na Slovensku nemá rado svoje telo 37 percent mladých

Bratislava 24. septembra (TASR) - Na Slovensku nemá rado svoje telo 37 percent mladých. Za ...