lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


3 kroky k riešeniu krvácania ďasien Problém, ktorý sužuje až 80% ľudí. Pasta po vypľutí do umývadla má ružovú farbu, ďasná ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Piatok, 15.10.2021 Zobrazené: 754273x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Problém, ktorý sužuje až 80% ľudí. Pasta po vypľutí do umývadla má ružovú farbu, ďasná občas bolia a čistenie nie je vždy príjemné. Počiatočný stav zápalu ďasien odhalíte ľahko. Dá sa tento problém riešiť a ako?


Zatiaľ vás ďasná nebolia, problémy so zubami tiež nemáte a pritom pri čistení zubov vidíte krv? V tom prípade máte prvý z príznakov začínajúceho zápalu ďasien . Na začiatku nemusíte cítiť žiadnu bolesť ďasien. Ak ste fajčiar, potom vám ďasná ani krvácať nemusia a napriek tomu budú už v zápalovom stave. Nikotín totiž spôsobuje sťahovanie ciev, teda prvý signál vám môže uniknúť. Výber vhodnej starostlivosti a zlepšenie čistenia sú ideálnymi cestami, ako zamedziť zhoršeniu stavu a vrátiť ďasnám ich zdravie.


1. Ošetrenie na dentálnej hygiene


Dentálna hygiena by mala už patriť k štandardným ošetrením, rovnako ako prevencia u zubného lekára. Prečo? Za krvácaním ďasien a zápalom totiž stojí zubný kameň . Ten vzniká mineralizáciou neodstráneného zubného povlaku. K tomu teda dochádza vo chvíli, keď vaša ústna hygiena nie je kompletná alebo úplne správna. Ak sa rozhodnete so zápalom bojovať, vaše prvé kroky by teda mali smerovať do ordinácie dentálnej hygieny . Tam vám odstránia zubný kameň a vysvetlí, ako zuby správne čistiť, aby ste odstránili maximálne množstvo zubného povlaku.


2. Zmena rutiny čistenia zubov


Nad zápalom môžete vyhrať iba v prípade, že profesionálnu dentálnu hygienu doplníte práve precíznou domácou ústnou hygienou . Správnu techniku čistenia zubov v tejto chvíli už budete poznať vďaka inštruktáži od dentálnej hygieničky. Ale sú dve veci, na ktoré by ste nikdy nemali zabudnúť:
Čistenie dvakrát denne aspoň dve minúty (veľmi jemnou kefkou skôr tri), nikdy netlačiť (povlak nemusíte zo zubov dostávať silou) a nikdy večer nezabúdať na medzizubnú starostlivosť 3. Produkty, ktoré podporujú zdravie ďasien


Sami o sebe nezmôžu prakticky nič. Môžu vám ale pomôcť, ak začnete od prvého bodu. Zubné pasty a ústne vody určené pre krvácajúce ďasná majú lepšie antibakteriálne účinky , pomáhajú sťahovať ďasná a vytvárať na nich ochranný film. Tých najobľúbenejších pomocníkov majú na svedomí značky Meridol, Parodontax a Herbadent. Za vyskúšanie ale rozhodne stoja aj produkty ENZYMEL

Štítky :