lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ako posilniť imunitu?Je to jednoduchšie, ako by ste si mysleli! Imunita je pre každého človeka mimoriadne dôležitá. Pri jej nedostatku sa totiž zvyšuje riziko vzniku ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Štvrtok, 25.11.2021 Zobrazené: 1116652x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk



Imunita je pre každého človeka mimoriadne dôležitá. Pri jej nedostatku sa totiž zvyšuje riziko vzniku ochorení rôzneho druhu. Ak túžite mať imunitu posilnenú, prihliadajte na tieto tipy!


Vyvážený jedálniček


Nič nie je viac, ako keď sa stravujete skutočne zdravo. Čo to vôbec znamená? Zdravé stravovanie nespočíva v obmedzovaní. Tajomstvo spočíva v strave plnej bielkovín, zeleniny a vitamínov. Ak budete mať na tanieri vždy tieto zložky, máte vyhraté. Vďaka tomu sa telo bude zbavovať toxínov a škodlivých látok. Ak chcete mať imunitu posilnenú, vyhýbajte sa fast-foodu, tučným a nezdravým jedlám.


Vitamíny


Najmä v jesennom chladnom období, keď na nás z každej strany striehnu vírusy, sa odporúča užívať vitamín C a D. Nezabúdajte tiež na rybí tuk, ktorý spolu s vitamínom C patrí medzi glukány. Rybí tuk posilňuje imunitu, udržiava normálnu hladinu krvného tlaku a podporuje funkciu mozgu. Vitamín C by sa mal užívať počas celého roka na zníženie rizika vzniku ochorenia. Ak chcete mať imunitu neustále posilnenú, neváhajte konzumovať aj minerály, ktoré zabezpečia prečistenie organizmu a odplavenie toxínov a škodlivých látok von z tela.


Pravidelný pohyb


Čo sa týka posilnenia imunity, pohyb je nesmierne dôležitý a často podceňovaný. Človek, ktorý sa bude hýbať počas každého ročného obdobia, bude mať rozhodne lepšiu imunitu ako ten, ktorý pred fyzickou aktivitou uprednostní gauč. Nájdite si športovú aktivitu, ktorá vás bude baviť. Môžete vyskúšať fitnescentrum, beh, bicyklovanie či plávanie. Možnosti je naozaj veľa, stačí si vybrať.


Vodíková voda


Vedeli ste, že vodík je najľahší a najjednoduchší plynný chemický prvok v celom vesmíre? Napriek tomu má veľmi vysokú hustotu energie a jeho molekuly sú známe tým, že sú schopné dobre prechádzať rôznymi materiálmi. Molekulárny vodík rýchlo preniká tkanivami a bunkami a vďaka tomu sa dostane aj cez biologické membrány vrátane bunkových a vnútrobunkových obalov. Ako vodík súvisí s imunitou ?



Tajomstvo tkvie vo vodíkovej vode. Molekula vodíka, ktorá sa nachádza vo vodíkovej vode, sa po vypití v tele človek rozkladá na atómy vodíka, ktoré ľahko prenikajú do buniek a neutralizujú voľné radikály. Vodíková voda má na zdravie človeka viacero pozitívnych účinkov, medzi nimi aj posilnenie imunity. Vodíková voda je totiž až 176-krát účinnejšia ako vitamín C a svojimi účinkami podporuje lepšiu obranyschopnosť organizmu.



Ako sa k takejto vode dostať? Jednoducho. Vyrobíte si ju doma v špeciálnom prístroji, ktorý sa nazýva FLASKA . Do FLASKY nalejete čistú vodu z vodovodu a stlačíte tlačidlo, ktoré vám vyrobí vodíkovú vodu. Všetko behom troch minút. Telo FLASKY je vyrobené z borosilikátového skla a má objem 300 ml. FLASKA funguje na princípe elektrolýzy za prítomnosti SPE / PEM membrány umiestnenej v spodnom diele FLASKY , vďaka nej sa voda obohatí o samostatné molekuly vodíka.



O vodíkovej vode a FLASKE sa viac dozviete na webe https://mojaflaska.sk/

Štítky :