lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Aktívny život s kontaktnými šošovkami Kontaktné šošovky sú ideálnym riešením pre ľudí, ktorí vyznávajú aktívny životný štýl plný športu a ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Kontaktné šošovky sú ideálnym riešením pre ľudí, ktorí vyznávajú aktívny životný štýl plný športu a zábavy. Či už je človek plavcom, lyžiarom alebo si rád zatancuje, určite ocení výhody šošoviek. Pri väčšine športov, ale aj pri riadení auta, je veľmi dôležité periférne videnie. Tým, že šošovka je umiestnená priamo na oku a kopíruje jeho pohyby, umožňuje ostré videnie do strán. Šošovky zlepšujú aj vnímanie trojrozmerných útvarov či povrchov, čo je dôležité pre golfových hráčov alebo horolezcov, ktorí potrebujú presne vidieť všetky detaily povrchu. Neodmysliteľné sú kontaktné šošovky pri extrémnych športoch ako bungee-jumping alebo rafting, lebo v prípade nehody by rozbité okuliare mohli vážne poškodiť zrak, či spôsobiť iné zranenie.


Pri viacerých športoch je nutné používať ochranné pomôcky, ako špeciálne okuliare alebo helmu. Ak človek nosí dioptrické okuliare, tak tieto pomôcky používa len za cenu veľkého nepohodlia. Vhodným riešením sú kontaktné šošovky, ktoré nebránia noseniu plaveckých, lyžiarskych či streleckých okuliarov a umožňujú pohodlné nosenie helmy napríklad pri jazde na motorke. Ďalšou výhodou šošoviek je, že sa pri športe nezašpinia, nezahmlievajú sa pri prechode zo zimy do tepla a pri letných športoch, kedy je potrebné chrániť oči pred UV žiarením, je možné nosiť slnečné okuliare špeciálne určené na šport.


Kontaktné šošovky sú vhodnou výbavou nielen pre športovcov. Aj ľuďom obľubujúcim diskotéky, zábavy alebo koncerty prinášajú omnoho väčšiu voľnosť a pohodlie ako tradičné okuliare. So šošovkami sa každý tanečník cíti príjemne a naviac farebné šošovky môžu prispieť k originalite každého návštevníka diskotéky.



Kontakt:

www.purevision2.sk

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...