lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Z pandemických opatrení ostane od marca zrejme iba respirátor Praha 9. februára (TASR) - Ak sa pandemická situácia v Českej republike bude vyvíjať ako ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Streda, 09.02.2022 Zobrazené: 637440x categoryZaujímavosti

Praha 9. februára (TASR) - Ak sa pandemická situácia v Českej republike bude vyvíjať ako doposiaľ, od marca ostane jediným protipandemickým opatrením povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor. Oznámil to v stredu premiér Petr Fiala, informuje TASR na základe informácií spravodajského servera Seznam Zprávy.Česká vláda v stredu rozhodla o zrušení kontrol covidpasov v reštauráciách, službách a na hromadných kultúrnych a športových podujatiach. Od štvrtka sa rušia všetky limity počtu osôb v predajniach či pri stole v pohostinstvách.Do 18. februára ešte bude platiť limit 1000 divákov na kultúrnych a športových podujatiach. Po novom budú môcť potom do hľadiska vpustiť 1000 divákov na sedenie plus polovicu zvyšnej kapacity."Postupne budeme zvyšovať počty účastníkov na kultúrnych a športových akciách s výhľadom, že od 1. marca ostane len veľmi málo obmedzujúcich opatrení – prakticky len nosenie respirátorov," oznámil Fiala, ktorý očakáva ďalšie zlepšenie pandemickej situácie v priebehu marca.Povinnosť preukazovať sa covidpasom v niektorých prevádzkach už zrušil Najvyšší správny súd.Vláda ešte minulý týždeň rozhodla, že povinné testovanie nezaočkovaných a neprekonavších vo firmách a tiež v školách skončí 18. februára.V platnosti však ostáva povinnosť karantény v prípade pozitívneho testu na koronavírus – aj antigénového – a kontaktu s nakazenou osobou. Karanténa má v prípade bezpríznakového priebehu trvať päť dní, nasledujúcich päť dní sa odporúča nosiť respirátor. Karanténu v prípade pozitívneho antigénového testu môže skrátiť negatívny PCR test.V karanténe, resp. izolácii bolo v utorok podľa oficiálnych údajov takmer šesť percent obyvateľov ČR.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...