lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chcem mať hladké nohy na viac ako pár dní. Aké sú možnosti? Hladká pokožka je snom každej ženy. Dodáva sebavedomie a teraz v lete je aj vďaka ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 30.04.2018 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Chcem mať hladké nohy na viac ako pár dní. Aké sú možnosti?

Možností odstraňovania chĺpkov je niekoľko. Mnoho žien sa ešte stále spolieha na klasickú žiletku. Bohužiaľ táto metóda poskytuje hladkú pokožku iba na niekoľko dní, a to naozaj nie je niečo, po čom ženy túžia. Preto je čím ďalej populárnejšie dlhodobé odstraňovanie chĺpkov. Možností je viac. Ktoré to sú?

Pinzety epilátora – chĺpky sú preč hneď

Aby pokožka vydržala hladká na dlhšiu dobu, je nutné, aby boli chĺpky odstránené vrátane korienkov. Kvôli šetrnosti sú pre tento druh odstraňovania chĺpkov najčastejšie používané epilátory. Tie majú na hlave 20 až 40 jednotlivých pinziet. Tie sa postarajú o zachytenie a vytrhnutie aj veľmi krátkych chĺpkov. Najmodernejšie epilátory majú mnoho nadstavcov pre citlivé oblasti a hlavne ich môžete používať aj v sprche. Používanie vo vode je ideálne pre začiatočníčky, pretože teplá voda by mala uľahčiť vytrhnutie chĺpku a tým zmierniť bolestivosť epilácie.

Ako dlho vydrží pokožka hladká je v tomto prípade rovnako individuálne ako u iných metód. Záleží od rýchlosti rastu chĺpkov a tiež od toho, či sa Vám podarí vytrhať všetky chĺpky. Výrobcovia uvádzajú, že po epilácii môžete mať hladkú pokožku až tri týždne. A to je oproti trom dňom po oholení žiletkou veľký rozdiel.

Existuje aj možnosť trvalého odstránenia

Dosiahnuť to, že chĺpky odstránite na niekoľko mesiacov alebo rokov? Aj to je dnes možné. Lasery používané na klinikách, kde jedno ošetrenie stojí niekoľko desiatok či stoviek, sľubujú odstránenie chĺpkov navždy. Vy máte možnosť si ale podobný prístroj zaobstarať aj domov. Hovorí sa im IPL epilátory a sľubujú odstránenie chĺpkov na niekoľko mesiacov až rokov.

Ako to ale funguje, keď by po tom chĺpky mali prestať rásť? Špeciálne IPL svetlo pôsobí na tmavý pigment chĺpkov. Chĺpky niekoľko dní po ošetrení samé vypadávajú. Opakované ošetrenie potom pôsobí na miesto, z ktorého by chĺpok bežne vyrástol, ale IPL svetlo tomu zabráni. Ak teda IPL epilátor používate pravidelne a správne, tak by Vám hladká pokožka mala vydržať niekoľko mesiacov.

Aj v tomto prípade je ale potrebné počítať s tým, že výsledky sú individuálne. Dôležité je ešte pred zakúpením IPL epilátora preveriť, či máte dobrý odtieň pokožky a chĺpkov. IPL epilácia je totiž neúčinná napríklad na veľmi svetlých blond, ryšavých alebo šedivých chĺpkoch. Ideálnou kombináciou pre IPL epiláciu je svetlá pokožka a tmavé chĺpky. Potom je odstránenie chĺpkov istejšie.

Vitajte leto s hladkou pokožkou

Ako vidíte, na leto môžete svoju pokožku pripraviť aj tak, že budete mať od chĺpkov pokoj na niekoľko týždňov alebo mesiacov. Záleží len na tom, pre ktorú metódu sa rozhodnete.





ZDROJ: www.holime.eu

Štítky :

Prečo vymeniť kávu za matcha čaj?

Ste milovníkom kávy? Ak áno, prečo ju pijete? Dôvodom je častokrát nezameniteľná chuť, dodanie energie či jednoducho zvyk. Káva však nepatrí...