lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Exkluzívne: portál Lekari.sk predstavuje hovorkyňu Ministerstva zdravotníctva SR Katarínu Zollerovú, jej vlastnými očami Narodila som sa 6.6. 1977 v Nitre. Po skončení Gymnázia v Partizánskom som sa vydala a začala ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Narodila som sa 6.6. 1977 v Nitre. Po skončení Gymnázia v Partizánskom som sa vydala a začala sa venovať rodine. Čas na vysokú školu preto nastal až pred vyše rokom, kedy som začala navštevovať VŠ zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Ovládam ruský a anglický jazyk. Som vydatá a mám dve dcéry (15 a 14).



Moja novinárska prax a prvé stretnutie s mikrofónom bolo v roku 2000, kedy som začala pracovať ako redaktorka spravodajstva v Rádiu Hit FM Partizánske. Na niekoľko mesiacov som odišla skúsiť prácu v inom regionálnom rádiu B1 v Bratislave. Od r. 2004 – 2005 som pôsobila v Rádiu Twist Bratislava ako redaktorka spravodajstva.



Od r. 2005 do augusta 2010 som pracovala ako redaktorka spravodajstva a moderátorka publicistickej relácie Labyrint v spravodajskej televízii TA3. Pripravovala som scenár, dramaturgiu, moderovala a v roku 2008 som získala cenu za najlepšiu spotrebiteľskú kampaň roka na Slovensku, cenu si víťazi štátnych kôl prevzali v Bruseli. Ako redaktorka spravodajstva som sa 5 rokov zameriavala na zdravotníctvo a všetky problémy, ktoré tento rezort trápia.



Od roku 2009 som ešte ako novinárka v tíme prof. Vladimíra Krčméryho navštívila niekoľko krajín tretieho sveta. Problematika pomoci rozvojovým krajinám je mi odvtedy veľmi blízka. Nakrútila som v Ugande a v Keni niekoľko reportáží o živote a podmienkach v týchto chudobných krajinách.



Týždeň po katastrofe, ktorá postihla karibskú krajinu Haiti, som opäť nasledovala prvý tím záchranárov Vysokej školy sv. Alžbety prof. Krčméryho ako novinárka a už aj ako RESCUE resp. charitatívna pracovníčka. Nakrútila som tam dokument „BOH NÁS OPUSTIL“, ktorý televízia TA3 vysielala niekoľkokrát.



Po piatich dynamických rokoch v spravodajskej televízii TA3 mi prišla ponuka robiť hovorkyňu ako veľmi dobre načasovaná. Okrem toho je pre mňa výzvou pozrieť sa na "druhú stranu brehu". Práca hovorcu je aspoň v jej začiatkoch ešte hektickejšia než práca novinára v spravodajskej televízii. Už teraz viem, že to bude nesmierne cenná a jedinečná životná skúsenosť. Mimoriadne si cením predovšetkým to, že môžem pracovať v blízkosti takého človeka, akým je pán minister Ivan Uhliarik a byť súčasťou jeho tímu odborných spolupracovníkov.



Verím, že budem užitočným článkom tohto tímu a že ako hovorkyňa naplním očakávania tých, ktorým budú informácie podávané. Mojou ambíciou je nielen sprostredkovať tieto informácie, ale byť zároveň ministrovi zdravotníctva poradcom pre komunikáciu a pomocou v neľahkej oblasti, akou komunikácia a PR rozhodne sú.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...