lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Hemoroidy sa dajú vyliečiť bez bolesti a operácie Podľa štatistiky na hemoroidy trpí polovica práceschopného obyvateľstva. To znamená, že každý druhý človek sa ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 31.07.2017 Prečítané: 20572x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Hemoroidy sa dajú vyliečiť bez bolesti a operácie

Proktológia je pomerne mladý odbor. Proktológia, ako samostatná disciplína, sa vyčlenila pomerne nedávno, pred 45 rokmi, kedy definitívne už bolo zrejmé, že táto oblasť je dostatočne komplikovaná a problémom konečníka by sa nemal venovať chirurg, ale samostatný odborník. Pokiaľ pociťujete v konečníku svrbenie, pálenie alebo je prítomné krvácanie – okamžite je potrebné sa obrátiť na lekára. Veď to vôbec nemusia byť hemoroidy, ale môže ísť dokonca o nádorové ochorenie, liečba ktorého si vyžaduje veľmi zodpovedný prístup.

Podľa štatistiky na hemoroidy trpí polovica práceschopného obyvateľstva. To znamená, že každý druhý človek sa už stretol s týmto nepríjemným a chúlostivým ochorením. Aké spôsoby liečby hemoroidov sa dnes používajú v súčasnosti v medicínskej praxi? Za najtradičnejší a najrozšírenejší spôsob je považovaná operácia. Sama o sebe nie je až taká hrozná, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad, ale pooperačné obdobie je veľmi ťažké. Proces vyprázdňovania čriev je pomerne bolestivý, ale nedá sa mu vyhnúť – jesť tak či tak treba. Práve preto začali vedci hľadať iné spôsoby liečby hemoroidov – bezoperačné. Pri ktorých nie sú potrebné nemocničné podmienky a zákrok je rýchly, bezbolestný a bez následkov. A hlavne pacient si počas liečby úplne zachováva svoju pracovnú schopnosť.

K takýmto metódam dnes patrí ligácia hemoroidálnych uzlov latexovými krúžkami. Naši pacienti sa často zaujímajú, prečo špecialisti siete DoktorPRO dávajú prednosť liečbe hemoroidov metódou ligácie pomocou latexových krúžkov?

Na túto otázku nám odpovie hlavný špecialista centra – MUDr. Muránsky.

„Tento spôsob liečby hemoroidov bol vynájdený ešte v roku 1963 a v súčasnej dobe sa používa prakticky vo všetkých vyspelých krajinách. Jednoduché mechanické zariadenie, ktoré sa nazýva ligátor, pomáha navliecť na stopku hemoroidálneho uzla latexový krúžok, ktorý začne stláčať stopku uzla a zastaví jeho zásobovanie krvou. O 5 – 12 dní po zákroku uzol vyjde von prirodzeným spôsobom. Treba však poznamenať, že ligáciou sa dajú odstrániť iba vnútorné hemoroidálne uzly 2. – 3. stupňa.

Procedúra ligácie je pomerne rýchla a pacienti ju veľmi dobre znášajú. Už po 7 minútach môže ísť pacient domov alebo do práce – vo väčšine prípadov nie je potrebná práceneschopnosť. Liečba pozostáva spravidla z dvoch až troch sedení. Na jednom sedení sa odporúča ligovať iba jeden hemoroidálny uzol. Opakované sedenie sa určí najskôr za 2 – 3 týždne. „

Proktológovia sa veľmi často stretávajú s tým, že pacient sa počas niekoľkých rokov pokúša hemoroidy vyliečiť si sám, pravidelne si kupuje čapíky a mastičky, ale bez dosiahnutia výsledku aj tak skončí u lekára. A výsledná diagnóza býva už úplne iná.

V medicínskom centre DoktorPRO využívajú skúsení špecialisti na liečbu hemoroidov miniinvazívne bezoperačné metódy. Tieto nie sú pre pacientov nepríjemné a nevytrhnú ich z normálneho životného rytmu ako operácia a zároveň ich účinne zbavia nepríjemnej choroby. Ak máte hemoroidy alebo podozrenie na iné proktologické ochorenie, zavolajte do medicínskeho centra DoktrorPRO 0-800-200-000 a objednajte sa na vyšetrenie – naši špecialisti majú rozsiahle skúsenosti s bezoperačnou liečbou hemoroidov. Nestojí to za to, nechať svoj stav dospieť až do nevyhnutnosti vykonania chirurgickej operácie! Chráňte si svoje zdravie!

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...