lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Jednodňová zdravotná starostlivosť už aj v nemocnici v Handlovej HANDLOVÁ 10.12.2010 – Nemocnica Handlová, 2.súkromná nemocnica s.r.o., má za sebou 4 mesiace poskytovania jednodňovej ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk




HANDLOVÁ 10.12.2010 – Nemocnica Handlová, 2.súkromná nemocnica s.r.o., má za sebou 4 mesiace poskytovania jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Vedenie nemocnice sa rozhodlo pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rámci jednodňovej starostlivosti v súlade s modernými trendmi v zdravotníctve vo všetkých vyspelých krajinách. Pre pacienta to predstavuje prínos v menšej traumatizácii a skoršiemu návratu do práce a pre zdravotnú poisťovňu menšie finančné výdavky. Jednodňovú zdravotnú starostlivosť poskytuje nemocnica v odboroch gynekológia, urológia a chirurgia. Spektrum výkonov je na dohode s každou poisťovňou a je uverejnené na webovej stránke nemocnice www.nemha.sk. Počas uvedeného obdobia zaznamenali v nemocnici 95% nárast v počte výkonov jednodňovej zdravotnej starostlivosti, pričom jeden výkon trvá v priemere 30 – 60 minút, podľa náročnosti operačného výkonu.




 „V rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti realizujeme operačné a diagnosticko–terapeutické výkony, ktoré nevyžadujú pobyt pacienta na lôžku viac ako 24 hodín. Pacient tak podľa odporučenia lekára odchádza domov od 5 hodín - do 24 hodín po uskutočnení zákroku,“ hovorí Ivan Gašparovič, riaditeľ Nemocnice Handlová, 2. Súkromná nemocnica s.r.o. „Naše zdravotnícke zariadenie vždy sledovalo najnovšie trendy v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Keďže celosvetovým trendom je jednodňová zdravotná starostlivosť, a to nielen z pohľadu pacienta, ale aj z pohľadu poisťovní a financovania zdravotníctva, rozhodli sme sa pre ňu aj my. K spomínanému rozhodnutiu prispela aj častá komunikácia s pacientmi, jednodňovú zdravotnú starostlivosť vnímame totiž aj ako službu pre občanov nášho regiónu,“ poznamenal I. Gašparovič.




Nemocnica zatiaľ zaznamenáva, na základe spätnej väzby od lekárov, ku ktorým dochádzajú pacienti na kontrolu po výkone, len pozitívne ohlasy pacientov. Pre vlastnú kontrolu zisťovania spokojnosti pacientov slúži dotazník spokojnosti. Nemocnica okrem toho pokračuje aj vo zvyšovaní počtu kvalifikovaných lekárov, práve dnes sa príchodom dvoch lekárov počet jej gynekológov rozšíril na štyroch. „Jednodňovú zdravotnú starostlivosť realizujú aj iné nemocnice. Naše zariadenie však poskytuje zdravotnú starostlivosť práve v zameraniach, ktoré v našom regióne chýbajú, resp. ich kapacita nepostačuje na pokrytie potrieb pacientov. Plánom do budúcnosti je vytvoriť moderné zariadenie so špičkovým personálom, službami a prístrojovým vybavením pre spokojnosť našich pacientov,“ dodal Ivan Gašparovič.





Viac informácií:

Mgr. Ivan Gašparovič

riaditeľ nemocnice

SNP 26, 972 51 Handlová

Tel.: 046 / 5192702

e-mail: gasparovic@nemha.sk

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...