lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KRANKAS SENIOROM Zmerať tlak krvi, hladinu glukózy alebo tuk si budú môcť bezplatne nechať seniori na poliklinike ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Zmerať tlak krvi, hladinu glukózy alebo tuk si budú môcť bezplatne nechať seniori na poliklinike KRANKAS na Bratislavskej ulici v Žiline počas troch novembrových dní. Medzi 8. až 11. novembrom pripravili pre nich projekt KRANKAS SENIOROM.


Okrem spomínaných meraní si budú môcť tiež vyskúšať vyšetrenia na špeciálnych zdravotníckych prístrojoch, ktoré nie sú štandardným vybavením ambulancií. Špičkové zdravotnícke prístroje, ktoré budú počas podujatia k dispozícií pacientom a účastníkom podujatia, slúžia na meranie elasticity ciev k diagnostike artériosklerózy a k zobrazeniu podkožných ciev. Na diagnostikovanie glaukómu, ochorení zrakového nervu a žltej škvrny bude k dispozícií očný tomograf. Špeciálne vyšetrenie očného pozadia mydriatickou fundus kamerou môže odhaliť najmä vekom podmienenú degeneráciu žltej škvrny oka.


„Podujatie sa koná prvý rok a vybrali sme si symbolicky práve jesenné obdobie. Je to náš prejav úcty a záujmu voči tejto skupine obyvateľov mesta a pacientov,“ povedala Ing. Zuzana Szováková, riaditeľka polikliniky. Cieľom celého projektu je podpora rôznych foriem osvety so zameraním na prevenciu a ochranu zdravia seniorov – pacientov polikliniky, obyvateľov mesta, klubov dôchodcov a zdravotne postihnutých.


Starších obyvateľov čakajú aj zaujímavé prednášky, besedy a stretnutia s lekármi, konzultácie a poradenstvo o vhodných doplnkoch výživy, rôzne ankety, poradne zdravia zamerané na správnu výživu, životný štýl, regeneráciu a relaxáciu seniorov. Celé podujatia dopĺňa aj malá výstava umeleckých a úžitkových predmetov vyrobených seniormi z Domovov sociálnych služieb v Žiline a Kysuckom Novom Meste.


Podujatie bude v poliklinike prebiehať od 8.00 do 15.30 hod. Seniorom sa popri zdravotníckych pracovníkov budú venovať aj odborníci zo zdravotných poisťovní, ktorí im predstavia služby, nové projekty, výhody a zľavy. V dňoch 8. až 10. novembra sa budú môcť účastníci podujatia stretnúť aj so zaujímavým poradenstvom študentov Strednej zdravotníckej školy v Žiline.
„Z tohto podujatia by sme radi urobili tradíciu obdobne ako sa už niekoľko rokov teší pozornosti v júni podujatie KRANKAS DEŤOM. Nie je vylúčené, že v budúcnosti pripravíme ďalší projekt s netradičnými formami podpory prevencie a ochrany zdravia. Veríme, že naše spoločné úsilie a nadšenie pre správnu vec prinesie priaznivú odozvu u tých, ktorým sme toto podujatie venovali,“ doplnila riaditeľka.

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...