lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kedy je načase navštíviť lekára? Konzultácie s odborníkom sa oplatia Máte ťažkosti s únikom moču? Môže ísť o dočasný, ale aj dlhodobý problém. Dôležité je ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Piatok, 20.12.2019 Zobrazené: 887035x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Máte ťažkosti s únikom moču? Môže ísť o dočasný, ale aj dlhodobý problém. Dôležité je rozpoznať príznaky a nebáť sa navštíviť odborníka. Ak ste zaznamenali prejavy inkontinencie, neodkladajte návštevu odborníka. Včasná diagnostika po konzultácii s lekárom vám môže ušetriť nemalé starosti.

Inkontinencia sa vyskytuje u každého piateho dospelého bez ohľadu na pohlavie, no líši sa v intenzite a prejavoch, a môže mať rôzne príčiny. Iba lekár dokáže dôsledne zvážiť všetky detaily, diagnostikovať typ inkontinencie a nastaviť adekvátnu liečbu, či vybrať správnu pomôcku.

V niektorých prípadoch pomôže cvičenie

Ľahká forma inkontinencie, ktorá sa najčastejšie vyskytuje u žien, napríklad po pôrode, môže byť dočasná a dá sa jej predchádzať, ale aj zbaviť pomocou dôsledného cvičenia Kegelových cvikov. Cviky môžete cvičiť kedykoľvek a ich pozitívny účinok vás zaručene prekvapí.

Menštruačné vložky nie sú vhodnou voľbou

Pomôcky na inkontinenciu sú špeciálne vyvíjané odborníkmi tak, aby zabezpečovali nielen dokonalý komfort nosenia, ale aj vysoký stupeň absorpcie tekutiny, podľa rozsahu inkontinencie.

Navyše, majú schopnosť chrániť pokožku pred negatívnymi vplyvmi, ktorými je vystavená pri úniku moču či stolice. K dispozícii je množstvo pomôcok ak si nebudete vedieť vybrať, zaručene vám pomôže váš lekár.

K dispozícii je celý rad pomôcok MoliCare® na všetky druhy inkontinencie, od ľahkej po ťažký únik moču a stolice.

Pomôcky na predpis

Vyhnúť sa zdravotným komplikáciám nez namená vyhýbať sa lekárovi. Konzultácia s odborníkom o vašom zdravotnom stave môže pomôcť udržať inkontinenciu pod kontrolou a vrátiť sa späť ku každodenným činnostiam bez obmedzení.

Navyše, niektoré pomôcky na inkontinenciu sú preskripčné a pacientom sú hradené poisťovňou, v závislosti od stupňa inkontinencie, ktorý môže určiť iba lekár. Nespoliehajte sa preto na vlastnú diagnostiku. S výberom vhodnej pomôcky vám pomôže iba špecialista (praktický lekár, gynekológ, urológ), ktorý vám môže pomôcky aj predpísať. Ušetríte si tak množstvo starostí i finančných prostriedkov.

Chcete sa jednoducho orientovať v typoch a množstve pomôcok, ktoré vám môže predpísať váš lekár? Stiahnite si aktuálnu preskripčnú kartu pomôcok MoliCare: https://www.moliklub.sk/preskripcna-karta-pomocka-na-jednoduchsiu-orientaciu

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...