lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MEDMEDICAL KLINIK Oščadnica – prvé neštátne zdravotnícke zariadenia na Kysuciach Našu kliniku sv. Karola Boromejského – MEDMEDICAL KLINIK sme otvorili 04.11.2020 v Oščadnici. Je prvým ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Nedeľa, 06.03.2022 Zobrazené: 1138165x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk


Mohli by ste nám predstaviť Vašu kliniku? Koľko má zamestnancov a kedy vznikla?


Našu kliniku sv. Karola Boromejského – MEDMEDICAL KLINIK sme otvorili 04.11.2020 v Oščadnici. Je prvým neštátnym zdravotníckym zariadením tohto typu v regióne Kysúc. Naším cieľom je poskytovať komplexnú a profesionálnu zdravotnú starostlivosť vo všetkých odboroch ambulantnej zdravotnej starostlivosti. Neustále pracujeme na rozšírení našej kliniky, v súčasnosti náš kolektív tvorí viac ako 30 zamestnancov.


MEDMEDICALKLINIK poskytuje okrem ambulantnej starostlivosti aj rôzne druhy terapií. Jednou z nich je aj oxygenoterapia. Viete nám túto terapiu priblížiť?


Oxygenoterapia je liečebná a regeneračná metóda založená na inhalovaní zvýšenej koncentrácie kyslíka. Je to metóda intervalového tréningu hypoxie a hyperoxie. Oxygenoterapia sa používa v medicíne viac ako sto rokov. Kyslík je nevyhnutný v procese metabolizmu buniek a následné okysličovanie tkanív je dôležité pre všetky normálne fyziologické funkcie. Pôsobí priaznivo na celý organizmus.


Odkedy sa oxygenoterapii venujete? Je to na Slovensku bežná liečba?


Túto terapiu sme začali vykonávať približne od polovice roku 2021. Na Slovensku táto liečba nie je veľmi známa. Oxygenoterapiu vykonávame inovatívnym prístrojom od spoločnosti CELLGYM, ktorý získal Nobelove ocenenie v Európe. V portfóliu prístrojového vybavenia ho máme ako tretie zdravotnícke zariadenie na Slovensku. Tento prístroj vytvára vzduch na dýchanie, ktorý je porovnateľný s obsahom kyslíka v rôznych nadmorských výškach.
.


Ako môže táto terapia pomôcť ? Aké sú výsledky Vašich pacientov?


Táto terapia má veľa priaznivých účinkov : zlepšuje stav po prekonaní chorôb , pôsobí priaznivo na psychiku, posilňuje imunitný systém, zlepšuje energetický stav organizmu, zlepšuje fyzickú a psychickú výkonnosť, priaznivo ovplyvňuje liečbu ochorení centrálnej nervovej sústavy, kardiovaskulárneho systému, ochorenia tráviacej sústavy, urologické, gynekologické a onkologické ochorenia i ochorenia pohybového aparátu, je vhodná po náročnej fyzickej či psychickej záťaži, zvyšuje výkonnosť svalov i mozgu, zlepšuje prekrvenie tkanív a orgánov, priaznivo pôsobí pri celkovej únave a chronickej vyčerpanosti organizmu, znižuje nepriaznivé dôsledky nevhodného životného štýlu, preventívne pôsobí proti nádorovým ochoreniam, zmierňuje nežiaduce účinky užívania liekov, spomaľuje proces starnutia, zmierňuje až odstraňuje prejavy celulitídy. V súčasnosti jeho účinky oceňujú osobitne pacienti v rámci podpornej liečby pri pretrvávajúcich zdravotných problémoch po prekonaní COVID-19.




Ako často odporúčate oxygenoterapiu absolvovať? Od čoho závisí počet terapií?


Je to individuálne. Pacienta najskôr vyšetrí lekár – internista, posúdi jeho zdravotný stav podľa odobratých krvných testov, zdravotných záznamov a nakoniec sa vykoná HRV a hypoxie test, na základe ktorého sa mu odporučí stupeň a počet terapií.


Prečo ľudia oxygenoterapiu vyhľadávajú? Aké ťažkosti sa pomocou nej snažíte liečiť?


V súčasnosti najčastejším dôvodom pre oxygenoterapiu sú komplikácie po covidovom ochorení tzv. postcovidový syndróm, kde je táto terapia veľmi nápomocná. Takisto pri chronických problémoch s dýchacími cestami, ako sú astma, bronchitída, pri ochoreniach srdca, terapia je vhodná aj pre ľudí s duševnými ochoreniami, ako je napr. syndróm vyhorenia, stres, problémy s pamäťou a pod. Ďalším dôvodom vyhľadávania je aj estetický efekt, nakoľko táto terapia priaznivo vplýva na pleť, ktorú vyhladzuje a zmierňuje vrásky. Pomáha aj pri gynekologických ťažkostiach.


Môžete túto terapiu prirovnať aj k WimHofovejmetóde dýchania? V čom sú si podobné? A naopak, v čom sa odlišujú?


Nie, neprirovnali by sme to. WimHofova metóda vychádza z dychového cvičenia, vystaveniu sa chladu a meditácie. Oxygenoterapia spočíva na intervalovom tréningu hypoxie a hyperoxie, pôsobí podobne ako osvedčený výškový tréning u športovcov a zlepšuje tak výkonnosť. Pri IHHT sa strieda tréningová hypoxia (9-16% kyslíka) a hyperoxia (32-34% kyslíka) v intervaloch pri normálnom tlaku vzduchu.


Aká je Vaša vízia a kroky s klinikou do budúcna?


Našou víziou je zabezpečiť pacientom kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť v rôznych špecializovaných odboroch. Dôstojné podmienky pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, moderné priestory a kvalitné prístrojové vybavenie, samozrejme komfort a pohodlie pre pacientov a zdravotnícky personál.


Na ktoré z úspechov ste najviac hrdí?


Určite sme hrdí na všetko, čo sa nám podarilo od otvorenia kliniky vybudovať. Za najväčší úspech považujeme komplexnosť služieb prostredníctvom širokého spektra odborných ambulancií a pracovísk pod jednou strechou, čoho výsledkom je rýchla a úspešná diagnostika a následná liečba ochorení u pacientov. Tešíme sme z toho a veríme, že pacienti sa budú k nám vracať s pocitom, že je o nich kvalitne postarané.


Keďže v dnešnom zdravotníctve moderná technológia nesmie chýbať, akými inováciami a zariadeniami disponuje Vaša klinika? Prípadne aké investície máte v pláne v budúcnosti?


Naša klinika disponuje viacerými modernými zariadeniami a prístrojmi. Máme kvalitné ultrasonografické prístroje, moderný rtg prístroj X-Twin Roesys s nízkym radiačným žiarením vďaka digitálnej technológii, prístroj na EMG vyšetrenie, EKG, TK holter, prístroj na oxygenoterapiu, rehabilitačné prístroje, ako sú laser, magnetoterapia, elektroterapia a pod. V najbližšom období plánujeme zabezpečiť ďalšie kvalitné prístroje pre rehabilitačné pracovisko.


Doplnili by ste nie čo na záver?


Ďakujeme naším pacientom, že využívajú naše služby. Radi uvítame aj nových pacientov. Pre objednanie môžu kontaktovať naše call centrum na https://www.medmedicalklinik.sk/kontakt .


ZDROJ: medmedicalklinik.sk

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...