lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ: Peniaze z plánu obnovy na veľké investičné projekty má získať osem nemocníc Bratislava 2. marca (TASR) - Peniaze z plánu obnovy na veľké investičné projekty má získať ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Štvrtok, 02.03.2023 Zobrazené: 814376x categoryZaujímavosti

Bratislava 2. marca (TASR) - Peniaze z plánu obnovy na veľké investičné projekty má získať osem nemocníc. Najviac peňazí má dostať popradská a levočská nemocnica, každá vyše 42 miliónov eur. Viac ako 39,5 milióna eur má získať nemocnica s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi. Finančné prostriedky majú tiež dostať nemocnice v Bardejove, Skalici, Zvolene, Čadci a Bojniciach. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy z plánu obnovy na rekonštrukciu a výstavbu nemocníc pre projekty nad päť miliónov eur.
Rezort výzvu vyhlásil v novembri minulého roka. Záujemcovia sa do nej mohli prihlasovať do konca roka. V rámci nej bolo alokovaných celkovo 212 miliónov eur. Cieľom výzvy je podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR vytvoriť modernú, dostupnú a efektívnu sieť nemocníc, ktorá zabezpečí kvalitnú zdravotnú starostlivosť, atraktívne prostredie pre personál a zdravé hospodárenie.


Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...