lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Na Donovaloch začína séria Regionálnych stretnutí lekárnikov Slovenska Nosnou témou je Súčasná legislatíva v zdravotníctve – dôsledky a riešenia...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Donovaly 9.5.2012 – Na Donovaloch sa zajtra uskutoční prvé zo série odborných regionálnych stretnutí lekárnikov, ktoré organizuje Slovenská lekárnická komora a Regionálna lekárnická komora Trenčín v spolupráci s Alianciou lekárnikov a spoločnosťou Unipharma – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Hlavnou témou všetkých regionálnych stretnutí je Súčasná legislatíva v zdravotníctve – dôsledky a riešenia. Na stretnutie na Donovaloch potvrdilo účasť viac ako 100 lekárnikov z okolitých regiónov.


S odbornými prednáškami na podujatí vystúpi prezident Slovenskej lekárnickej komory Tibor Czuľba, viceprezident SLeK Ondrej Sukeľ a predseda predstavenstva Unipharmy Tomislav Jurik. S projektom Lekárne lekárnikom vystúpi Ladislav Kňaze, predseda predstavenstva Aliancie lekárnikov. „Pokračujeme v tradícii organizovania regionálnych stretnutí lekárnikov. Vždy sa pritom sústreďujeme na rozvinutie verejnej odbornej diskusie na témy, ktoré najviac zaujímajú slovenských lekárnikov. V súčasnosti je to práve legislatíva v zdravotníctve so svojimi dôsledkami na lekárnikov a ich lekárne. Zároveň prinášame návrhy na možnosti riešenia týchto dôsledkov,“ povedal na margo stretnutí Tibor Czuľba, prezident Slovenskej lekárnickej komory.


Po Donovaloch budú Regionálne stretnutia lekárnikov pokračovať v priebehu mája postupne v Žiline, Košiciach, Bratislave a Nitre. Odborným garantom podujatia je Slovenská farmaceutická spoločnosť- LS a generálnym reklamným partnerom spoločnosť KRKA.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.