lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Na Rajeckom maratóne skolabovali siedmi účastníci, piati boli vo vážnom stave Rajec 10. augusta (TASR) - Sobotné vysoké teploty sa podpísali aj na zdraví účastníkov Rajeckého ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Sobota, 10.08.2019 categoryZaujímavosti

Rajec 10. augusta (TASR) - Sobotné vysoké teploty sa podpísali aj na zdraví účastníkov Rajeckého maratónu. Kolaps z tepla a celkové vyčerpanie utrpelo sedem pretekárov, piati z nich boli vo vážnom stave. "K siedmim účastníkom bolo potrebné vyslať zdravotníckych záchranárov, z nich boli až piati vo vážnom stave, ktorý si vyžadoval intenzívnu starostlivosť počas transportu do nemocničného zariadenia, vrátane napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu," informovala ďalej hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. Záchranári v tejto súvislosti podľa nej opätovne upozorňujú na dodržiavanie riadneho pitného režimu a vyhýbanie sa priamemu slnku, najmä v čase obeda. "V prípade, že dôjde ku kolapsu z tepla, je potrebné organizmus čo najrýchlejšie schladiť a privolať pomoc," dodala.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...