lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Najnovšia biofarmaceutická spoločnosť na svete – spoločnosť AbbVie NEW YORK, 2. januára 2013 – Keď sa dnes k vedúcim predstaviteľom spoločnosti AbbVie na ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

NEW YORK, 2. januára 2013 – Keď sa dnes k vedúcim predstaviteľom spoločnosti AbbVie na pódium v Newyorskej burze cenných papierov pridali jej zamestnanci a pacienti, aby spoločne rozozvučali otvárací zvon prvýkrát v roku 2013, bol to symbol vzniku novej nezávislej biofarmaceutickej spoločnosti.




Spoločnosť AbbVie má za sebou bohatú, 125-ročnú históriu vývoja farmaceutických produktov a spája svoje zanietenie a nadšenie pre najmodernejšie biotechnológie s odbornosťou a firemnou štruktúrou lídra, ktorý má na farmaceutickom trhu dlhodobú tradíciu. Spoločnosť AbbVie je globálna spoločnosť, ktorá poskytuje služby pacientom v 170 štátoch sveta. Svoju činnosť začína s odhadovanými ročnými výnosmi vo výške 18 miliárd dolárov a je pevne odhodlaná vytvárať hodnotu v prospech svojich akcionárov na základe dlhodobého potenciálu rastu a nadviazaním na históriu akcionárskych dividend.





„Dnešný deň je pre nás všetkých v spoločnosti AbbVie neuveriteľne vzrušujúci.

Vzniká nová spoločnosť na základe skvelej tradície, s obrovským portfóliom, kvalitným vývojom a zanietenými zamestnancami, ktorí sa postarajú o jej rast,“ povedal Richard A. Gonzalez, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ spoločnosti AbbVie. „Naším zámerom je vytvoriť pre akcionárov čo najväčšiu hodnotu a vieme, že sa nám to podarí len vtedy, ak budeme pracovať v prospech pacientov, ktorým poskytujeme naše služby. To znamená, že v rámci celej spoločnosti sa musíme neustále zameriavať na inovácie.“





Silná a dobre riadená spoločnosť s kvalitným portfóliom produktov


Pri vzniku spoločnosti AbbVie stojí tím skúsených manažérov, ktorí majú skúsenosti s tým, ako riadiť spoločnosť, aby dlhodobo dosahovala ziskový rast, a zároveň majú výsledkami overenú schopnosť komercializovať vedecké objavy pre pacientov. Spoločnosť AbbVie je jedinečná biofarmaceutická spoločnosť, ktorá si osvojila pokrokový a cieľavedomý obchodný model založený na širokom portfóliu liekov s poprednou pozíciou na trhu. Tento model spoločnosti AbbVie umožní investovať do liečebných postupov budúcnosti.




http://www.abbvieinvestor.com/phoenix.zhtml?c=251551&p=irol-IRHome




Súčasťou aktuálneho portfólia sú produkty, ktoré zaznamenávajú rast, ale tiež také, ktoré dlhodobo dosahujú dobré výsledky.





Dlhodobý rast spoločnosti AbbVie sa bude opierať o úctyhodných 60 molekúl vo vývoji, ktoré sú vo fáze klinických skúšaní, vrátane 20 molekúl v poslednej fáze klinických skúšaní, ale tiež o nové objavy, ktoré sa zameriavajú na ochorenia ako napríklad hepatitída C, reumatoidná artritída, plaková psoriáza, skleróza multiplex, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, spondyloartritída, viacpočetný myelóm a endometrióza. Spoločnosť AbbVie od roku 2006 zdvojnásobila počet molekúl vo vývoji.





Vďaka týmto a tiež iným vyvíjaným produktom sa spoločnosti Abbvie darí pomerne rýchlo prichádzať na trh s liekmi, ktoré majú veľké klinické uplatnenie, ekonomickú hodnotu a sú prospešné pre pacientov.




http://www.abbvie.com/research-innovation/pipeline.html





Prístup spoločnosti AbbVie k inováciám




Nové objavy a ich premieňanie na účinné lieky sú základom poslania spoločnosti a jej činnosti. V snahe dosiahnuť uvedené ciele sa výskum a vývoj spoločnosti AbbVie riadi prístupom zameraným na pacienta, ktorý vychádza z dôkladných poznatkov o závažných ochoreniach, na ktoré sa spoločnosť zameriava, pričom spoločnosť zároveň starostlivo posudzuje súčasné potreby pacientov, sponzorov a regulačných orgánov na celom svete. Vedeckí pracovníci spoločnosti sa zameriavajú na ciele, ktoré majú najväčší potenciál zásadne zmeniť spôsob liečby ochorení v budúcnosti.





Zámerom spoločnosti AbbVie je uplatňovať na svojich siedmich pracoviskách výskumu a vývoja a vo výrobných prevádzkach pozitívny prístup k inováciám založený na spolupráci. Vedeckí pracovníci spoločnosti využívajú patentované technológie a postupy, aby čo najrýchlejšie dostali tie najsľubnejšie zlúčeniny z laboratória do klinických skúšaní. Výskum spoločnosti AbbVie sa opiera o model, ktorého snahou je vytvoriť portfólio nových objavov v rámci spoločnosti, ale tiež mimo nej.




http://www.abbvie.com/research-innovation/home.html






Zameranie na pacienta


Spoločnosť AbbVie sa zameriava na vývoj špecializovaných farmaceutických produktov, ktoré riešia zložité a doposiaľ nevyliečiteľné zdravotné problémy, a to najmä chronické ochorenia, na ktoré dnes pripadá 75 percent všetkých nákladov v oblasti zdravotnej starostlivosti. Vývojom nových špecializovaných foriem liečby, ktoré prinášajú zlepšenia vo výsledkoch pacientov, pomáha spoločnosť Abbvie a jej zamestnanci obmedziť dlhodobé zdravotné a ekonomické vplyvy týchto ochorení. Spoločnosť AbbVie tiež pracuje na tom, aby potreby pacientov nenapĺňala len pomocou liekov, ale tiež prostredníctvom toho, že ich bude podporovať v ich snahe o optimalizáciu výsledkov liečby.




http://www.abbvie.com/responsibility/patients-first/home.html





Budúcnosť vybudujú oddaní zamestnanci


21 000 zamestnancov spoločnosti AbbVie na celom svete sa snaží napĺňať potreby pacientov. Majú prostriedky, odborné vedomosti a schopnosti prichádzať s inováciami a nachádzať riešenia tých najpálčivejších potrieb v oblasti zdravotníctva na svete.





„Spoločnosť AbbVie dnes vstupuje na trh s neotrasiteľným odhodlaním, ktoré si osvojil každý jeden zamestnanec našej spoločnosti – riešiť najzávažnejšie zdravotné problémy sveta a pomáhať ľuďom žiť lepší a zdravší život,“ povedal Richard A. Gonzalez. „Nadväzujeme na bohatú tradíciu spoločnosti Abbott, ale s novým odhodlaním a s prístupom biofarmaceutickej spoločnosti. Našou snahou je, aby stálym odkazom spoločnosti AbbVie bolo objavovanie liekov na ochorenia, ktoré boli považované za nevyliečiteľné a riešenie problémov, ktoré iní považujú za neriešiteľné.“





Novovzniknutá spoločnosť AbbVie


Spoločnosť AbbVie (NYSE: ABBV) je celosvetová výskumná biofarmaceutická spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2013 po odčlenení od spoločnosti Abbott. Spoločnosť AbbVie spája zanietenie a nadšenie pre najmodernejšie biotechnológie s odbornosťou a firemnou štruktúrou lídra, ktorý má na farmaceutickom trhu dlhodobú tradíciu. Poslanie spoločnosti je využívať svoje odborné vedomosti, zanietených zamestnancov a jedinečný prístup k inováciám na vývoj a predaj pokrokových foriem liečby, ktoré sa zameriavajú na tie najkomplexnejšie a najzávažnejšie chronické ochorenia na svete. Snahou spoločnosti AbbVie je pomáhať pacientom žiť zdravší život a spolupracovať na udržateľných riešeniach v oblasti zdravotnej starostlivosti. Spoločnosť bude v roku 2013 na celom svete zamestnávať približne 21 000 ľudí a svoje lieky bude predávať vo viac než 170 štátoch. Ďalšie informácie o spoločnosti, jej zamestnancoch, portfóliu produktov a záväzkoch nájdete na internetovej stránke www.abbvie.com a www.abbvie.sk.

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...