Nemocnica Košice-Šaca uviedla do prevádzky nadštandardné oddelenie šestonedelia s kapacitou 10 lôžok Košice-Šaca 19.12. 2011 – Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny Unipharma, na ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Košice-Šaca 19.12. 2011 – Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny Unipharma, na svojej III. Gynekologicko – pôrodníckej klinike SZU začiatkom mesiaca uviedla do prevádzky nadštandardné oddelenie šestonedelia s kapacitou 10 lôžok. Súčasťou oddelenia je aj úsek pre novorodencov. Nemocnica, ktorá už po tretíkrát obhájila prvú pozíciu v rebríčku hodnotenia zdravotnej poisťovne Dôvera v komplexnom hodnotení nemocníc za uplynulý rok, tak zlepšuje pohodlie svojich pacientok.



Oddelenie šestonedelia má sedem izieb, ktorých zariadenie pripomína domáce prostredie. Izby sú rozdelené na apartmán, jedno a dvoj posteľové. V apartmáne a jednoposteľových izbách má možnosť sa ubytovať aj partner rodičky počas celého pobytu pacientky. Ak to umožní prevádzka oddelenia, je možnosť ubytovať partnera aj na dvojposteľovej izbe. Kvalifikovanú ošetrovateľskú starostlivosť poskytujú na oddelení erudované sestry. K pohodliu pacientok prispieva aj stravovanie sa na izbe a možnosť výberu stravy pre seba aj pre partnera. Na požiadanie pacientok sú k dispozícií na oddelení aj certifikované laktačné poradkyne.



Apartmán je svojou rozlohou najväčšia izba. Zariadenie pozostáva z drevenej postieľky s ochranným hniezdom a baldachýnom, nachádza sa tam aj skriňová zostava, zabudovaná chladnička, polohovateľná posteľ, rýchlovarná kanvica, televízor, rozkladacia sedacia súprava. Jednoposteľové izby sú tri. Vybavené sú drevenou postieľkou s ochranným hniezdom a baldachýnom, súčasťou je aj skriňová zostava, zabudovaná chladnička, polohovateľná posteľ, rýchlovarná kanvica, televízor, rozkladacia sedacia súprava. Dvojposteľové izby sú tiež tri a ich súčasťou sú dve drevené postieľky s ochranným hniezdom a baldachýnom, skriňová zostava, zabudovaná chladnička, dve polohovateľné postele, rýchlovarná kanvica, televízor. Súčasťou každej izby je luxusné kúpeľňové vybavenie.



„Keďže sme po tretíkrát obhájili prvenstvo v rebríčku hodnotenia poisťovne Dôvera v rámci všeobecných nemocníc, vážime si dôveru, ktorú do nás pacienti vkladajú. Naším krédom je stále zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb pacientom v našej nemocnici. Verím preto, že aj uvedenie nového oddelenia šestonedelia do života najmä naše pacientky poteší. Každá pacientka má možnosť prezrieť si ho pri návšteve tehotenskej poradne na našej klinike,“ hovorí Juraj Vančík, riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.