lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Patentovaná 3D pulzná terapia Biomag – princíp a účinky v skratke Magnetoterapeutické prístroje sa stali súčasťou bežnej starostlivosti o zdravie pacientov v ambulanciách, kúpeľoch, liečebňách a ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Streda, 04.09.2019 Zobrazené: 768925x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Magnetoterapeutické prístroje sa stali súčasťou bežnej starostlivosti o zdravie pacientov v ambulanciách, kúpeľoch, liečebňách a rehabilitačných zariadeniach.

Nový patent českej spoločnosti Biomag posúva liečebné účinky pulznej magnetoterapie ešte ďalej.


Patentovaná 3D pulzná terapia Biomag. Ako pôsobí?

Základným princípom pôsobenia 3D pulznej terapie Biomag je generovanie elektromagnetických pulzov. Tieto pulzy cez odev aj cez celú hĺbku tkaniva prenikajú až do miesta cielenej aplikácie. Pulzy majú špeciálne vyvinuté biotropné parametre (napríklad frekvenciu, tvar, intenzitu) tak, aby čo najlepšie ovplyvňovali rôzne zdravotné ťažkosti.

Pre túto liečbu na princípe elektromagnetických pulzov sa všeobecne používa pojem pulzná magnetoterapia (v angličtine sa zvyčajne používa skratka PEMF). Patentovaná 3D technológia Biomag navyše zaisťuje presnejší a nerušený tvar pulzov, zvyšuje výkon a pulzy vďaka nej môžu pôsobiť z rôznych strán. Ide tak o úplne novú a unikátnu medicínsku technológiu na trhu.

Viac o 3D pulznej terapii> >



Aké sú účinky, efekty a vlastnosti tejto metódy? Ako dosiahnuť najlepšie výsledky?

Pôsobí proti bolestiam : Vďaka elektromagnetickej indukcii podmieňuje vznik prúdu v nervových vláknach, ten spôsobuje blokovanie priechodu bolestivých vnemov z miesta bolesti cez miechu až do mozgových centier. Veľmi často uplatnenie tak nachádza pri liečbe bolesti kĺbov, pätnej ostrohe či karpálnom tunely . Pomáha riešiť potiaže spojené s artrózou .

Zlepšuje prekrvenie: Aplikácia 3D pulznej terapie navodzuje rozšírenie krvných ciev. Vasodilatačného efektu je možné využít pri liečbe ischémie končatín . U diabetu (cukrovky) pôsobí na mikrocirkuláciu krvi. Zlepšuje metabolický obrat pri polyneuropatii . Pôsobí na stabilizáciu krvného tlaku.

Má detoxikačný efekt (čistiaci): Podporuje zvýšenú látkovú výmenu, prekrvenie a okysličenie buniek. Docháza k lepšiemu zásobeniu živinami a lepšiemu odvedeniu metabolických splodín z tkaniva. Cez pečeň pôsobí na detoxikáciu organizmu , znižuje komplikácie pri mononukleóze , podporuje regeneráciu pečene .

Umožňuje rychlejšie vstrebávanie opuchov: Zrychlením látkovej výmeny po aplikácii pôsobí proti opuchom. Protiopuchový efekt 3D terapie Biomag vychádza z kombinácie efektov vasodilatačného a regeneračného a je nevyhnutnou súčasťou procesu hojenia. Pomáha vyplavovať metabolity pri bercových vredoch , pri akútnom ischiase pôsobí proti zápalu, uvolňuje opuchy a bolesti pri útlakoch nervov .

Uvolňuje kŕče: Pôsobením 3D terapie sa urýchluje odplavovániu kyslých metabolitov, ktoré spôsobujú bolestivé dráždenie vo svaloch a v miestach chronických zápalov. Tento myorelaxačný efekt vedie k uvolneniu kostrového svalstva a zlepšeniu pohyblivosti. Dá sa využiť pri potiažoch v prípade artrózy chrbtice , ďalej ztuhnutej krčnej chrbtice, ďalej ako prípravu na uvolnenie svalstva pred masážou .

Má hojivý a regeneračný efekt: Hojivý účinok 3D terapie je najmä na kosti i mäkkého tkániva. Používá sa k urýchleniu hojenia zlomenín, pseudoartróz (pakĺbov), zlepšuje pohyblivosť u pacientov s Bechterevovou chorobou , pomáha s regeneráciou úponov pri tenisovom lakti.


Viac o účinkoch> >




https://www.biomag-magnetoterapia.sk/princip-magnetoterapie





Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...