lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Prírodná alternatíva liečby vysokého krvného tlaku. (ŠÚKL) nariadil stiahnuť zo slovenského trhu lieky s účinnou látkou valsartan...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Streda, 25.07.2018 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nariadil stiahnuť zo slovenského trhu lieky s účinnou látkou valsartan. Dôvodom je podozrenie na prítomnosť nedeklarovanej nečistoty v účinnej látke.

Rozhodnutie sa týka všetkých šarží liekov Vapress , Vasopentol , Valzap a ValsartanActavis . V Českej republike ide ešte o väčšiu skupinu, do ktorej patria Blessin, Blessin Plus, KylotanNeo, Kylotan Plus, ValzapCombi a Vanatex HCT. Používajú sa na liečbu vysokého krvného tlaku, symptomatického srdcového zlyhávania a na liečbu po infarkte.

„Keďže pacientom, ktorí dané lieky užívajú, nehrozí žiadne akútne riziko, neodporúča sa náhle prerušenie liečby.

Je však nevyhnutné, aby títo pacienti najneskôr do jedného mesiaca navštívili svojho ošetrujúceho lekára, ktorý im predpíše inú vhodnú liečbu,“ informuje ŠÚKL.

Na slovenskom trhu je dostupných viacero terapeutických náhrad, liečba pacientov preto nie je ohrozená.

Lieky sa sťahujú na celoeurópskej úrovni. Na riešení daného nedostatku v kvalite sa podieľajú Európska lieková agentúra a Európsky riadiaci úrad pre kvalitu liekov .

Úrad bude v nasledujúcich dňoch prehodnocovať okrem ďalších liekov s účinnou látkou valsartan aj lieky, ktoré obsahujú iné sartany s porovnateľnou chemickou štruktúrou.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) v posledných rokoch stiahol stovky bežne dostupných liekov. Ich zoznam môžete nájsť priamo na oficiálnych stránkach ŠUKL TU.

Ako liečiť vysoký krvný tlak prírodne

Ak chcete nájsť niekoľko z prírodných liečiv , ktoré vám môžu pomôcť pri prevencii pred vysokým krvným tlakom a prípadnej liečbe, existuje množstvo zdrojov, ktoré sa tomu venujú.

Niektoré z nich môžete nájsť aj TU .

Jedným z excelentných bylinných prípravkov na liečbu vysokého krvného tlaku je prípravok od spoločnosti Dr.Buzgi s názvom NORMALIZÁTOR krvného tlaku . Výrobca uvádza, že na rozdiel od chemických liekov, nemá žiadne vedľajšie účinky a skutočne lieči krvný tlak s takmer 100% účinnosťou. Nájsť ho môžete TU. Pri prírodnej liečbe je potrebné byť trpezlivý. K úplnému vyliečeniu dochádza až po približne 90 dňoch pravidelného užívania.

Dôležitý je prístup, ktorý máte vy sami k svojmu zdraviu. Všetky toxické výrobky a lieky vo svojej domácnosti by ste mali nahradiť zdravšími, podľa možnosti čisto prírodnými alternatívami.

Určite by ste mali mať podrobný a presný prehľad o tom, aké výrobky sa používajú vo vašej domácnosti a keď ich začnete vymieňať za ich prírodné náhrady, budete spokojní aj s tým, koľko peňazí tým ušetríte.

Spoločnosť Dr. Buzgi, s.r.o.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...