lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Reakcia ministerky Zuzany Zvolenskej na aktuálne témy v rezorte Riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Radoslav Čuha sa dnes dohodol ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk


Riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Radoslav Čuha sa dnes dohodol s lekármi o režime nastavenia služieb. Aj to je pozitívny signál, že korektný a konštruktívny dialóg, pri ktorom sa obe strany vzájomne počúvajú a rešpektujú, prinesie racionálne výsledky. V prospech efektivity, stabilizácie nemocnice aj pacienta.



Takýto postup je v úplnom kontraste s aktuálnym dianím vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Tamojší lekári odmietajú návrhy vedenia a tým aj záchranné kroky k stabilizácii nemocnice. Riaditeľ FNsP Žilina Štefan Volák ponúkol riešenie, vďaka ktorému by nemocnica fungovala v efektívnom režime a zabezpečila by kvalitnú zdravotnú starostlivosť pacientom. Tento model však lekári striktne odmietajú. A to aj napriek tomu, že práve vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina majú lekári také zmluvy, ktoré im zabezpečujú skutočne nadštandardné príjmy. Ich plat sa skladá zo základnej zložky, pričom 50 percent z tejto sumy dostanú len za nastúpenie do troch služieb. Treba však dodať, že každá služba je zvlášť platená a lekár má za každú nárok na náhradné voľno!



„Môžem ubezpečiť obyvateľov Žiliny a okolia, že všetky prijímané opatrenia sú nevyhnutné a smerujú k záchrane tejto nemocnice,“ zdôraznila ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. „Žiaľ, sme svedkami šírenia nekorektných informácií, pri ktorých sa pracuje s klamlivými údajmi a dochádza až k zastrašovaniu Žilinčanov. Niet však dôvod na obavy, oddelenia sa nerušia, pacienti sú liečení,“ informovala ministerka Zvolenská a dodala, že namiesto pomoci sú to práve lekári, ktorí nepravdivo spájajú kroky k záchrane nemocnice s klamstvami.



V súvislosti s dnešnou protestnou akciou zástupcov Slovenskej lekárnickej komory v NR SR ministerka Zvolenská zdôraznila, že v zákone o lieku ide o novinku iba pre pacientov. „Nie pre lekárne, nie pre poisťovne. Je to zákon, ktorý má snahu pomôcť pacientovi v jeho ťažkej situácií. Každá jedna lekáreň má v tomto momente rovnakú možnosť pomôcť pacientovi, bez ohľadu na to, pod akou značkou figuruje, “ informovala ministerka.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...