lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rýchla úľava od bolesti za pár minút - nech ste kdekoľvek? Medistik dual! Dôvodov bolesti svalov a kĺbov je veľa a aké je ich riešenie?

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 20.05.2019 Prečítané: 6016x Zobrazené: 459881x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Kto by nepoznal situáciu, keď bolí chrbát, ramená, kolená, krčná alebo bedrová chrbtica. Či už po športe, namáhavej fyzickej práci alebo kvôli zdravotnej indispozícií, napr. po operácii či pri rehabilitácii. Zlé držanie tela, dlhé nezdravé sedenie, práca s myšou , zablokovaná krčná chrbtica, nesprávny pohyb alebo nerovnomerné zaťažovanie určitej časti tela pri práci alebo športe, postupom času spôsobí svalovú nerovnováhu a vy pocítite následky v podobe bolesti svalov, kĺbov, úponov či šliach.

Kanadský masážny kozmetický prípravok Medistik Dual na unavené svaly a kĺby je skvelým pomocníkom práve v týchto situáciách . Hoci je v ponuke lekárni množstvo mastí a hrejivých náplastí, ktoré pôsobia proti bolesti rôznych častí tela, prípravok Medistik Dual prináša niečo úplne nové - jednoduché zloženie so silným účinkom, dvojaký ľadovo-horúci efekt a zároveň originálne bezkontaktné balenia aj spôsob aplikácie.

V čom je Medistik Dual výnimočný?

1) Dvojaký efekt HOT & COLD - jeden výrobok Medistik Dual má hrejivú aj chladivú funkciu zároveň. Pôsobí tak, ako telo v daný okamih potrebuje: podľa teploty tkaniva prevažuje chladivý alebo hrejivý účinok. A pretože teplota tkaniva je na rôznych častiach tela a pri inej miere zaťažovaní odlišná, môže Medistik Dual na každej časti tela pôsobiť inak. Hrejivé zložky (metylsalicylát) je zastúpený v tuhom balení stick 2x viac ako chladivé (Mentol), napriek tomu v prípade zápalu bude Medistik Dual pokožku príjemne ochladzovať .

2) V jednoduchom zložení je sila –Medistik Dual stick obsahuje 2 základné účinné zložky. Hrejivý metylsalicylát a chladivý mentol s eukalyptom. Hoci sú jednotlivé látky zastúpené v porovnaní s ostatnými prípravkami v nezvyčajne vysokom percente, účinné látky prenikajú do hĺbky a nedochádza tak ku sčervenanie pokožky. Medistik Dual je preto vhodný aj pre osoby, ktoré sú citlivé na iné bežne dostupné masážne emulzie obsahujúce napr. škoricu alebo kapsaicín (chilli).

3) Praktické originálne balenie - tj. stick alebo spray , je veľkou výhodou a umožňuje pohodlnú a rýchlu aplikáciu na pokožku bez priameho kontaktu rúk. Medistik Dual stick stačí vysunúť podobne ako bežný tuhý dezodorant a potrieť ním boľavé miesto. Ruky zostanú čisté a nehrozí tak zasiahnutie očí či slizníc od mentolu. Túto výhodu všetci ocenia obzvlášť pri práci, športe v prírode alebo v situáciách, keď skrátka nie je možnosť umyť si hneď ruky. Z tohto dôvodu je Medistik Dual výnimočný masážny prípravok, ktorý je možné si so sebou vziať kamkoľvek a použiť ho vo chvíli, keď je to práve potrebné . Ordinácie a rehabilitačné centrá potom ocenia Medistik Dual vo forme spreja, ktorý navyše obsahuje látky prospešné pre kĺby - glukosamín, chondroitín a MSM.

Ako Medistik Dual funguje – zloženie

Hlavná zložka metylsalicylát sa radí medzi tzv. nesteroidné antireumatiká (podobne ako aspirín), ktoré sa používajú pri liečbe reumatických problémov pohybového aparátu. Pri lokálnom použití prispieva k hĺbkovému prekrveniu a zmierneniu zápalových procesov, bez toho aby zaťažoval obličky, ako k tomu dochádza napr. pri prehĺtaní liekov. Využíva sa teda na tlmenie bolesti svalov, kĺbov a bolestí spojených s artritídou, podliatinami či pomliaždeninami. Medistik Dual je tak vhodný pri svalových kŕčoch, k potlačeniu pocitu stuhnutosti a k regenerácii natiahnutých svalov. Mentol a Eukalyptus potom pôsobia ako anestetiká, majú teda znecitlivejúci účinok, prospešný pri pocite natiahnutých svalov a pri svalových kŕčoch. Chladivý efekt vedie k prekrveniu a následne aj prípadnému pocitu tepla.

Pre koho je Medistik Dual vhodný ?

Medistik Dual ocenia ľudia s namáhavým alebo sedavým zamestnaním, seniori, rekreační aj profesionálni športovci. Využívajú ho pre svojich klientov fyzioterapeuti, ortopédi, maséri i opatrovateľské domy. Pretože každý z nás občas trpí akútnymi bolesťami (chrbát, ramená, kolená, tenisový lakeť, reumatické ťažkosti), Medistik Dual by nemal chýbať v domácej lekárničke ktorejkoľvek rodiny.

Medistik dostanete v každej lekárni

Medistik dodáva lekárenský distribútor Phoenix zdravotnícke zásobovanie, a.s. do každej lekárne. Možno si ho objednať do druhého dňa priamo vo vašej lekárni alebo rovno kúpiť na e-shope . Stačí si vybrať medzi balením Stick (tuhá tyčinka) a Spray alebo chladivú guličku Medistik ICE Roll-on. Ďalšie informácie o účinkoch, zložení a referenciách nájdete aj na webových stránkach medistik.sk .

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...