lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Biden oslavoval definitívne schválenie vakcíny od Pfizeru Washington 24. augusta (TASR) - Americký prezident Joe Biden oslavoval definitívne schválenie vakcíny proti ochoreniu ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Utorok, 24.08.2021 Zobrazené: 730107x categoryZaujímavosti

Washington 24. augusta (TASR) - Americký prezident Joe Biden oslavoval definitívne schválenie vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od konzorcia Pfizer/BioNTech, ktorá bola doteraz schválená len pre núdzové použitie. Biden zároveň vyzval nezaočkovaných ľudí, aby si išli dať aplikovať dávky tejto očkovacej látky. Vakcínu v pondelok definitívne odobril americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), pripomenula tlačová agentúra AP.Biden sa prihovoril práve ľuďom, ktorí čakali na definitívne schválenie, a vyhlásil: "Teraz sa to stalo skutočnosťou a chvíľa, na ktorú ste čakali, je tu."Prezident využil tento medzník a vyzval súkromné spoločnosti, aby od svojich zamestnancov žiadali, nech sa dajú zaočkovať. Prezident vysvetlil: "Teraz je tá pravá chvíľa, aby ste sa dali zaočkovať." Varoval, že vysokonákazlivý koronavírusový variant delta spôsobuje, že prípady covidu pribúdajú po celých USA.FDA predtým schválil na núdzové použitie tri vakcíny - od spoločností Pfizer/BUSA: ioNTech, Moderna a Johnson & Johnson. Pfizer je prvá vakcína, ktorú FDA definitívne schválil, a Biden ju označil za "zlatý štandard".Definitívne schválenie očkovacej látky je založené na aktualizovaných údajoch z klinických testov, ako aj na dlhodobom monitorovaní bezpečnosti a účinnosti vakcíny u viac ako 40.000 ľudí, približuje tlačová agentúra AFP.Núdzovo schválené liečivá alebo vakcíny môžu byť používané len počas trvania stavu núdze, približuje americká televízia CNN. Keď sa takýto stav skončí, skončí sa aj povolenie na používanie takto schválenej látky.Z viac než 170 miliónov ľudí, ktorí boli v USA doteraz zaočkovaní proti covidu, dostalo až 92 miliónov z nich práve vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech, pripomína CNN.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...