lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Uhliarik: Lekári nesmú pre peniaze ohroziť pacientov Ministerstvo zdravotníctva rešpektuje legitímne požiadavky lekárov, ktorí požadujú viac peňazí do zdravotníctva. Podávanie hromadných výpovedí ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti



Ministerstvo zdravotníctva rešpektuje legitímne požiadavky lekárov, ktorí požadujú viac peňazí do zdravotníctva. Podávanie hromadných výpovedí lekárov má právny a etický rozmer. Z právneho hľadiska je to v poriadku. Z hľadiska etického by lekári mali zvážiť, či za požiadavku viac peňazí na platy a nemocnice sú ochotní hromadne opustiť svojich pacientov, vrátane novorodencov a ľudí plne odkázaných na ich starostlivosť.
Ministerstvo zdravotníctva SR je pripravené zúčastniť sa na celospoločenskej diskusii na tému, či štát v súčasnosti má na to, aby nalial do zdravotníctva viac peňazí, alebo má hľadať riešenie, ako tých existujúcich niekoľko miliárd v slovenskom zdravotníctve využívať efektívnejšie. Ministerstvo zdravotníctva SR pracuje na tom, aby bol v zdravotníctve priadok a aby štát efektívne využíval tie peniaze, ktoré v zdravotníctve sú.
Ministerstvu sa podarilo presvedčiť Vládu SR, aby našla 350 miliónov eur na oddlženie nemocníc a odpustila im pôžičku vo výške 120 miliónov eur. Ďalším krokom je zlepšenie podmienok pre pacientov aj lekárov.
MZ SR

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...