lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Uhliarik rokoval s riaditeľmi detských nemocníc Minister zdravotníctva SR Ivan Uhliarik dnes rokoval s riaditeľmi detských fakultných nemocníc na Slovensku, spolu ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Minister zdravotníctva SR Ivan Uhliarik dnes rokoval s riaditeľmi detských fakultných nemocníc na Slovensku, spolu s hlavným odborníkom pre pediatriu Petrom Bánovčinom. Minister sa oboznámil so situáciou v nemocniciach v súvislosti s hromadnými výpoveďami lekárov. Riaditelia ho informovali o rôznych alternatívach, ako zabezpečia zdravotnú starostlivosť po 1.12.2011. Minister riaditeľom zopakoval, že ich žiada, aby do 31.10.2011 akceptovali všetky žiadosti o stiahnutie výpovede, po tomto termíne môžu posudzovať žiadosti individuálne a nemusia byť všetky akceptované. Od 1.11. 2011 riaditelia nemocníc začnú prijímať na budúce uvoľnené miesta nových lekárov.
Záujem o pracovný pomer v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave prejavilo zatiaľ 51 lekárov. „Situácia špeciálne v detských nemocniciach je mimoriadne vážna a LOZ hazarduje so zdravím detí, čo by malo byť aj pre odborárov posvätné,“ povedal Ivan Uhliarik. Minister preto zajtra na rokovaní s LOZ opäť vyzve predsedu LOZ Mariána Kollára, aby lekári stiahli svoje výpovede a nepoužívali pri rokovaniach pacientov ako rukojemníkov, tak ako to nerobili ani sestry. Ministerstvo zdravotníctva SR po niekoľkotýždňovom rokovaní s Slovenskou komorou sestier a pôrodných asistentiek pripravilo zákon, ktorý upravuje platy sestier a garantuje sestrám zvýšenie platov. „Nerozumiem, prečo lekári nechcú rokovať ako sestry, ale zvolili si formu vydierania. Garantujem lekárom, že o ich platoch budem rokovať, ale vydieranie odmietam,“ povedal minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...