lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Nemocnici Bánovce začali operovať novou metódou RFITTH Bánovce nad Bebravou, 12.7.2012 – včera v Nemocnici Bánovce – 3. súkromnej nemocnici pod vedením ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk


Bánovce nad Bebravou, 12.7.2012 – včera v Nemocnici Bánovce – 3. súkromnej nemocnici pod vedením MUDr. Jiřího Dubna zo zlínskej nemocnice Atlas a za účasti MUDr. Hany Tisovej a MUDr. Romana Sameka bola odprezentovaná nová operačná metóda /RFITTH / pri liečbe hemoroidálnej choroby. Nemocnica Bánovce bude tak prvou nemocnicou na Slovensku, ktorá bude používať túto operačnú metódu. Pacientom používanie tejto metódy prinesie kratšiu hospitalizáciu, lepšiu a rýchlejšiu rekonvalescenciu.



Metóda RFITTH sa už úspešne používa v Českej republike, Poľsku a v Nemecku od roku 2007. V súčasnosti po realizácií školení a získaní certifikátu bude spomínaná dvojica špecialistov tento typ operácie vykonávať aj v Bánovciach nad Bebravou na pracovisku jednodňovej chirurgie. Zákrok s novou operačnou metódou sa bude realizovať v krátkodobej celkovej narkóze a potrvá priemerne 20 minút. Pobyt v nemocnici by sa mal skrátiť na jeden až dva dni. Výhodou operácie je nízka bolestivosť a rýchly návrat k normálnej činnosti.



Od 11. júla 2012 začíname ako jedno z prvých chirurgických pracovísk v okolí operovať ťažšie formy hemoroidálnej choroby. Podmienkou na vykonanie uvedeného zákroku na našom chirurgickom pracovisku je klasifikácia ochorenia vnútorných hemoroidov minimálne II. stupňa a súhlas pacienta s ich operačným riešením,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká, riaditeľka nemocnice.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...