lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Trebišove sa konal 8. ročník Zemplínskych lekárnických dní Trebišov 12.10.2010 – V trebišovskom hoteli Zemplín sa 8.-9. októbra 2010 uskutočnil 8. ročník Zemplínskych ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

V Trebišove sa konal 8. ročník Zemplínskych lekárnických dní
Dvojdňové stretnutie slovenských lekárnikov ako generálny sponzor podporila Unipharma – 1.slovenská lekárnická akciová spoločnosť



Trebišov 12.10.2010 – V trebišovskom hoteli Zemplín sa 8.-9. októbra 2010 uskutočnil 8. ročník Zemplínskych lekárnických dní, stretnutie lekárnikov, lekárov, poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, zástupcov štátnych i profesijných organizácií zo Slovenska. Toto dvojdňové podujatie organizovala Regionálna lekárnická komora Košice, Miestna lekárnická komora Trebišov a Michalovce s podporou spoločnosti Unipharma – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Podujatia sa zúčastnilo takmer 200 účastníkov.



„Za vznikom tohto podujatia stojí spoločnosť Unipharma– 1. Slovenská lekárnická spoločnosť, ktorá je aj jeho generálnym sponzorom. Tento rok sú Zemplínske lekárnické dni zároveň aj Memoriálom Doc. RNDr. Jozefa Seginka, PhD., významného rodáka zemplínskeho regiónu, bývalého dekana Farmaceutickej fakulty UK Bratislava, ktorý osobne otváral 1.ročník Zemplínskych lekárnických dní v Trebišove,“ hovorí Tibor Czuľba, predseda Regionálnej lekárnickej komory Košice.



Medzi hlavné odborné témy Zemplínskych lekárnických dní v minulosti patrili odborné farmakologické témy, lekárenstvo – história, smerovanie, prognózy či inšpekčná činnosť v lekárňach. K hlavnými témami tohtoročného ročníka Zemplínskych lekárnických dní boli smerovanie lekárenstva a komory v nasledujúcich rokoch a výchova farmaceutov a jej zabezpečenie na Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach a na Farmaceutickej fakulte UK v Bratislave. „Najdôležitejšími témami 8. ročníka ZLD boli hľadanie odpovedí na otázku, či by poskytovanie zdravotnej starostlivosti na Slovensku malo byť brané ako poslanie alebo charita, či ako by sme mali chápať zisk zdravotných poisťovní,“ dodáva Tibor Czuľba.



„Zemplínske lekárnické dni považujeme z hľadiska významu za jedno z najvýznamnejších podujatí pre farmaceutov a lekárov na Slovensku. Som rád, že jednou z nosných tém tohto ročníka boli otázky chápania zisku zdravotných poisťovní. Zisk totiž môže byť dobrý sluha, ale aj zlý pán. Ak zdravotná poisťovňa dobre funguje, distribuuje peniaze uvážlivo a vyprodukuje zisk, tak je to fajn. Poisťovne by mali zdravotníctvu slúžiť a nie ho riadiť,“dopĺňa Tomislav Jurik, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Unipharma -1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť.



Tohtoročného podujatia sa zúčastnili ako rečníci zaujímaví hostia: Tomislav Jurik, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Unipharma -1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť Ján Valjan, prezident Slovenskej lekárnickej komory, Emil Pilipčinec, rektor Univerzity Veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, Ingrid Tumová, prodekanka Farmaceutickej fakulty UK Bratislava, Ján Mazag, vedúci služobného úradu a riaditeľ Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, Ondreja Sukeľ, majiteľ lekárne Don Bosco v Humennom a mnohí ďalší.

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...