lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vodíková voda pomáha aj pri udržiavaní silnej imunity Mnohí úspešní ľudia čoraz viac a viac propagujú vodíkovú vodu. Kvôli čomu je lepšia ako ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 10.08.2020 Zobrazené: 409372x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Mnohí úspešní ľudia čoraz viac a viac propagujú vodíkovú vodu. Kvôli čomu je lepšia ako bežne dostupná voda a prečo je stále populárnejšia? Načrtneme vám charakteristiku vodíkovej vody.


Ide o pitnú vodu, ktorá obsahuje rozpustené plynné molekuly vodíka dostávajúce sa priamo do vašich tkanív a buniek.. Vodíková voda je bez zápachu, má silné antioxidačné a protizápalové účinky a napomáha lepšiemu tráveniu. Obohatenie vody o molekuly vodíka nemení jej iné vlastnosti – voda si zachováva svoje pôvodné pH aj svoju pôvodnú mineralizáciu. Molekuly vodíka dokážu viazať voľné radikály v našom tele a znižovať tzv oxidačný stres. Ten vzniká vtedy, ak v organizme dochádza k porušeniu rovnováhy a k prevahe oxidačných častíc nad bunkovými antioxidantmi, čo sa môže prejaviť práve na vzniku a rozvoji mnohých ochorení (nádorové, kardiovaskulárne, neurodegeneratívne či iné ochorenia).


Podľa amerických a čínskych vedcov je molekulárny vodík viac ako 170-krát účinnejší ako veľmi potrebný vitamín C. Dokonca je 863-krát silnejší ako koenzým Q10 a oveľa viac účinnejší ako katechíny či polyfenoly.


Vodíková voda pomáha k silnej imunite


Nie nadarmo sa hovorí „v zdravom tele, zdravý duch“. Imunita je to najdôležitejšie, na čo by sme si mali dávať pozor. Ak máme dobrú imunitu, obchádzajú nás aj rôzne ochorenia. Podpora imunity je populárna téma, okrem športovania, otužovania či užívania vitamínu C výrazným spôsobom môže telu pomôcť aj zdravá vodíková voda. „Zabijete“ tak dve muchy jednou ranou – podporíte imunitu a súčasne si zabezpečte kvalitný pitný režim, ktorý je pre vaše telo rovnako dôležitý.


Pravidelné pitie „živej vody” pomáha zvládať stres


Vodíková voda ochraňuje telo pri psychickej záťaži a únave. Môže posilniť kvalitu života prostredníctvom účinkov, ktoré zvyšujú funkcie centrálneho nervového systému a tým aj našu náladu, bojujú proti úzkosti a pod.


Vodíková voda je vhodná aj pre športovcov, pretože urýchľuje regeneráciu po športe, pôsobí ako prevencia proti poškodeniu buniek, zápalom a nekontrolovateľnému rastu buniek.



Je vhodná pre tiež ľudí, ktorí chcú schudnúť. S vekom sa spomalí aj metabolizmus a keď sa nevenujeme športu či jedlu už v mladosti, náš metabolizmus rýchlejšie spomalí. Vodíková voda pozitívne pôsobí na váš metabolizmus, látkovú výmenu a odbúravanie tukov z tela.


Priaznivo pôsobí aj na elasticitu a mikrocirkuláciu ciev. Navyše je potrebné spomenúť, že nepôsobí len zvnútra, ale aj zvonka. Vašej pleti poslúži na hydratáciu, preto je vhodné použiť ju aj na kozmetické účinky.



Ako vodíkovú vodu získate?


Veľmi zaujímavý je proces elektrolýzy, vďaka ktorému vodíkovú vodu získate za pár minút. Pýtate sa, ako je to možné? Princíp elektrolýzy využíva prístroj určený na výrobu vodíkovej vody FLASKA. V spodnej časti nádoby FLASKY sa nachádza SPE/PEM membrána, ktorá zabezpečuje proces elektrolýzy vo FLASKE. Elektrolýza pomocou elektrického prúdu uvoľňuje z molekúl vody samostatné molekuly vodíka v koncentrácii cca 1200 - 1500 ppb. Tie potom rýchlo prenikajú tkanivami a bunkami tela. FLASKA má v sebe zabudovanú batériu a proces generovania vodíka je sprevádzaný „bublinkovaním“, ktoré je veľmi estetické.


Ako FLASKU používať?


Nejde o žiadny zložitý proces. FLASKU jednoducho nabijete cez USB. Do vašej FLASKY nalejete približne 3 dcl vody. Následne stlačíte tlačidlo, vďaka ktorému prebehne proces generovania vodíka (3-minútová elektrolýza). Potom už len dbajte na pitný režim počas celého dňa.



www.mojaflaska.sk

Štítky :