lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vyhlásenie Sekcie zdravotníckych záchranárov Asociácie záchrannej zdravotnej služby Košice 5. januára – Sekcia zdravotníckych záchranárov AZZS vyjadruje zásadný nesúhlas s návrhom Ministerstva zdravotníctva ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti


Košice 5. januára – Sekcia zdravotníckych záchranárov AZZS vyjadruje zásadný nesúhlas s návrhom Ministerstva zdravotníctva SR znížiť platby pre záchrannú zdravotnú službu (ZZS).


Túto snahu vnímame ako nekoncepčný a deštrukčný krok, ktorý bude mať obrovský dosah na úroveň kontinuálneho vzdelávania zdravotníckych záchranárov a vodičov v systéme ZZS, ako aj na ich životnú úroveň. Rovnako si dovoľujeme upozorniť, že práve táto komunita, ktorá je najpočetnejšou skupinou v ZZS – ide o viac ako 2500 ľudí, z toho polovica má vysokoškolské záchranárske vzdelanie - by mala byť do budúcna hybnou silou pri reforme fungovania systému ZZS a s tým súvisiacim zavedením posádok pracujúcich systémom Rendez-vous. Akékoľvek obmedzenia ekonomického charakteru vnímame ako snahu o deštrukciu kontinuálneho vzdelávania zdravotníckych záchranárov, čo môže mať ďalekosiahly dosah na úroveň poskytovania zdravotnej starostlivosti.


Chceme zároveň vyjadriť nádej, že o návrhu prebehne konštruktívna diskusia, a veríme, že kríza v zdravotníctve nájde rozumné riešenie. Ubezpečujeme, že podporíme všetky koncepčné riešenia navrhnuté Ministerstvom zdravotníctva SR, ktoré nebudú mať dosah na úroveň kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti, ani negatívny ekonomický dopad na žiadnu skupinu zdravotníckej komunity.




Ing. Marián Hudák dipl. ZZ.

predseda sekcie ZZ



Bc.Adrián Mifkovič

podpredseda sekcie

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.