lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Výzva OPV 2011/2.2/01 zameraná na Zvýšenie ďalších zručností pracovníkov v zdravotníctve Výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP) OPV 2011/2.2/01 s názvom „Zvýšenie ďalších ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP) OPV 2011/2.2/01 s názvom „Zvýšenie ďalších zručností pracovníkov v zdravotníctve" zverejnilo dnes 15. júla 2011 ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR) ako Sprostredkovateľský orgán pod riadiacim orgánom pre Operačný program Vzdelávanie (OPV).


Výzva je vyhlásená v rámci opatrenia 2.2 Podpora ďalšieho vzdelávania v zdravotníctve so zameraním na špecifické ciele 2.2.2 Zvýšenie ďalších zručností pracovníkov v zdravotníctve v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti; 2.2.4 Tvorba a aktualizácia vzdelávacích programov a 2.2.5 Rozvoj nových foriem ďalšieho vzdelávania v zdravotníctve.


Výzva je zameraná na podporu zvyšovania profesionality odborných činností pracovníkov v zdravotníctve prostredníctvom ďalšieho vzdelávania s možnosťou využitia elektronických a iných foriem ďalšieho vzdelávania v oblasti realizácie kľúčových národných politík, ktoré sú jedinečným spôsobom delegované na žiadateľov. Aktivity projektov môžu byť sekundárne zamerané aj na tvorbu a aktualizáciu vzdelávacích programov sústavného vzdelávania pracovníkov v zdravotníctve.


Oprávnenými žiadateľmi v rámci vyhlásenej výzvy sú nasledovné subjekty spoluzodpovedné za realizáciu národných politík v oblasti zdravotníctva, ktorých realizácia im vyplýva z osobitného predpisu:

rozpočtové a príspevkové organizácie štátu:


Štátny ústav pre kontrolu liečiv

Národné centrum zdravotníckych informácií

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a regionálne úrady verejného zdravotníctva



iné subjekty verejnej správy:


Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou



Celková suma finančných prostriedkov na NFP (tvorených zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu SR) vyčlenená v rámci opatrenia 2.2 na túto výzvu predstavuje 8 000 000 EUR. Minimálna výška NFP jednému žiadateľovi na jeden projekt je 1 000 000 EUR a maximálna výška je 6 500 000 EUR.

Dĺžka trvania aktivít projektu je určená maximálne na 42 mesiacov.

Výzva je časovo ohraničená. Dátum uzávierky prijímania žiadostí o NFP je 16. september 2011.

MZ SR odporúča potenciálnym žiadateľom o NFP, aby sa zúčastnili na informačnom seminári k výzve, ktorý sa bude konať v Bratislave v priestoroch Ministerstva zdravotníctva SR dňa 2. augusta 2011 o 10:00 hod.


Záujemcovia o informačné semináre prosím oznámte svoju účasť na informačnom seminári najneskôr do 29. júla 2011 na mailovú adresu

miroslava.zahradnikova@health.gov.sk

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...