lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL trochu inak Koľko už za sebou máte zaručene fungujúcich diét a koľko ste vyskúšali metód na cvičenie? ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Koľko už za sebou máte zaručene fungujúcich diét a koľko ste vyskúšali metód na cvičenie? Koľkokrát viedli vaše pokusy k trvalým výsledkom, s ktorými by ste boli spokojní? Matematik by povedal, že táto rovnica nemá riešenie.
Prečo väčšina pokusov končí neúspechom? Väčšina experimentov, ktoré podnikáme za účelom zbaviť sa nadbytočných kíl, vyformovať svoju postavu a udržať sa v kondícii, sú v podstate úzko profilované. Sústredíme sa na jednu vec a medzitým nám uniká celá rada ďalších. Riešime jeden problém, lenže naše telo pracuje ako previazaný celok.



Zmena prístupu

Odpoveďou na tento fakt je program TIENS Životný štýl, ktorý v sebe spája poznatky z ucelenej tradičnej čínskej medicíny a čínskeho zdravého životného štýlu. Navzdory stresu a vysokej miere znečistenia vzduchu totiž Číňania patria k populáciám, ktoré sa dožívajú najvyššieho veku. Program TIENS životný štýl čerpá aj z poznatkov súčasnej vedy, podľa ktorej je ľudské telo vytvorené tak, aby sa dožilo 100 rokov. Kľúčom k úspechu je holistický prístup vytvárajúci rovnováhu medzi zdravou výživou a fyzickou aktivitou. Okrem vyváženej stravy sú dôležitým pomocníkmi vhodné doplnky stravy. TIENS ich ponúka celú radu.
CHITOSAN je spoľahlivým filtrom tukov, ktorý im nedovolí, aby sa usadili v tele. Pomáha tak redukovať hmotnosť a znižovať hladinu cholesterolu. Vďaka tomu pôsobí preventívne proti zužovaniu ciev a srdcových ochoreniam.
Ako blokátor škrobov pôsobí Carb Blocker (Blokátok uhľohydrátov)s výťažkom z bielych fazúľ. Tento doplnok stravy blokuje činnosť tráviaceho enzýmu alfa-amyláza, ktorý umožňuje metabolizmus škrobov. Vďaka nemu sa tieto látky nestrávia a výsledkom je, že prijmete menej kalórií.

Capsilite je výživový doplnok nazývaný tiež Spaľovač kalórií. Jeho hlavnou účinnou zložkou je kapsaicín, ktorý obsahuje aktívnu zložku čili papričiek. Nedávne štúdie ukázali, že kapsaicín môže pomôcť ľuďom pri
chudnutí potláčaním chuti do jedla, podporovaním metabolizmu a zamedzovaním formovania tukových buniek. Kapsaicín je termogenetická zložka, ktorá zvyšuje mieru metabolizmu, čo vedie k procesu spaľovania tukov.

Všetky doplnky stravy TIENS fungujú na prírodnej báze, ktorej účinky preverili už starí Číňania.


Pár všeobecných tipov:

Vyberajte si jedlá a nápoje s nízkym alebo žiadnym obsahom pridaného cukru


- V jedle, ktoré kupujete, kontrolujte obsah soli


- Jedzte menej jedla s vysokým obsahom tuhých tukov


- Užite si svoje jedlo, zabavte sa pri jeho príprave a vyzdobte si ho


- Zistite svoj optimálny denný príjem kalórií ( po porade s lekárom alebo výživovým poradcom)


- Prestaňte jesť, keď ste spokojný, nie keď ste plný


- Zvoľte vhodné výživové doplnky, ktoré Vám pomôžu zaistiť správne fungovanie orgánov a telesných procesov


- Pohyb dopĺňajte aj používaním vhodných wellness masážnych prístrojov
Vybite sa a nabite sa!


Nezabudnite zdravé stravovanie spojiť s pohybom. Pravidelná fyzická aktivita je totiž najlepšou prevenciou kardiovaskulárnych ochorení, pomáha redukovať váhu, podieľa sa na zdraví kostí, svalov a je zaručeným receptom na dobrú náladu.



Nesťažujte sa na nedostatok času. Polhodinku denne si nájde každý. Číňania odporúčajú prejsť 8888 krokov denne (šťastné číslo v Číne)!

Užitočné tipy na výživové doplnky, pomôcky a prístroje na znižovanie váhy nájdete na http://sk.tiens.com

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...