ANS sa nepáči odzmluvňovanie chronických lôžok vo všeobecných nemocniciach Bratislava 20. júna (TASR) - Neštátne nemocnice nesúhlasia s nezazmluvňovaním chronických lôžok vo všeobecných nemocniciach ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 20. júna (TASR) - Neštátne nemocnice nesúhlasia s nezazmluvňovaním chronických lôžok vo všeobecných nemocniciach zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne. "Je to v rozpore s programovým vyhlásením vlády pre oblasť zdravotníctva a v rozpore so zásadou avizovanou na spoločnom rokovaní 6. júna," konštatovala vo svojom vyhlásení Asociácia nemocníc Slovenska (ANS).Ako poukázala asociácia, počet chronických lôžok na Slovensku je dlhodobo nižší ako priemer v Európskej únii a ich znižovaním sa tento rozdiel ešte zvýši. Znížením ich počtu bude podľa ANS ohrozená dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre chronických pacientov predovšetkým v sociálne slabších regiónochVšeobecná zdravotná poisťovňa v piatok 17. júla oznámila, že od júla tohto roka nezazmluvní 156 nemocničných oddelení. Podľa generálneho riaditeľa Mariána Faktora však nedôjde k šetreniu a do nemocníc pôjde stále rovnaký počet finančných prostriedkov.

Štítky :

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.