lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B. Bystrica: Nemocnica získala dva nové prístroje pre ľudí s pľúcnymi chorobami Banská Bystrica 13. augusta (TASR) – Dva nové prístroje v hodnote 10.000 eur, ktoré skvalitnia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 13.08.2019 categoryDenné správy

Banská Bystrica 13. augusta (TASR) – Dva nové prístroje v hodnote 10.000 eur, ktoré skvalitnia liečbu pacientov s cystickou fibrózou a zlepšia diagnostiku spánkových porúch, dostalo v uplynulých dňoch do daru Oddelenie pneumológie a ftizeológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.Prvý z prístrojov je určený na odhlienenie dýchacích ciest aktiváciou hlienu predovšetkým z dolných častí pľúc u pacientov so sťaženým vykašliavaním, najmä pri diagnózach ako cystická fibróza alebo chronická obštrukčná choroba pľúc. Liečba prebieha prostredníctvom jednotlivých terapií a aplikuje ju fyzioterapeut.Druhý prístroj slúži na diagnostiku porúch dýchania v spánku. Prístroj sa pacientovi pripevní počas spánku na prst ruky a zaznamenáva u neho nasýtenosť krvi kyslíkom, pulzovú frekvenciu, odhalí možné "chrápanie" či krátkodobé zástavy dýchania. Analýza nameraných parametrov pomôže lekárovi zistiť pravdepodobnú príčinu stavu a odporučiť ďalší postup liečby, prípadne potrebu doplňujúcich vyšetrení. Prístroje Rooseveltovej nemocnici darovala spoločnosť Forum Technologies."Týmito prístrojmi naše oddelenie doteraz nedisponovalo. Dovybavenie oddelenia zvýši kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti pacientom s ochoreniami pľúc. Za dar v mene personálu a našich pacientov ďakujeme," reagoval primár oddelenia Juraj Mazal.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.