lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BSK: P. Frešo vyrokoval pokračovanie pohotovosti v Malackách aj po 1. septembri Bratislava 23. júla (TASR) - Napriek tomu, že poslanci strany Smer-SD boli na poslednom zastupiteľstve ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 23. júla (TASR) - Napriek tomu, že poslanci strany Smer-SD boli na poslednom zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) proti dohode, ktorá zabezpečovala financovanie Lekárskej služby prvej pomoci a pohotovostnej služby v malackej nemocnici na tri roky, vyrokoval predseda BSK Pavol Frešo (SDKÚ-DS) s nájomcom fungovanie oboch služieb do konca roka 2013. Tvrdí to hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.Reagovala tak na dnešnú kritiku bratislavskej krajskej poslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej (Smer-SD), ktorá označila Freša za klamára a alibistu. Nepáčili sa jej výroky predsedu BSK z minulého týždňa, že pohotovosť v Malackách nezanikne, dnes však vedenie nemocnice vyhlásilo, že nie je schopné v ďalšom roku tieto služby financovať."Práve preto, aby strana Smer-SD, ktorá odmietla dohodu o financovaní týchto služieb, nepolitizovala túto tému, presadzujeme, aby o modeli financovania rozhodlo nové zastupiteľstvo na základe odporučenia zostavenej komisie. Pavol Frešo dnes požiadal poslanecké kluby, aby do 10. augusta nominovali svojich zástupcov do komisie a rovnako sme oslovili aj odborníkov," vysvetlila Tyšlerová.Zároveň poukázala na to, že Flašíková-Beňová má ako krajská poslankyňa viac ako 60-percentnú neúčasť a na hlasovaniach zastupiteľstva, keď sa hovorilo o nemocnici, ani raz nebola a nezapojila sa do diskusie. "Ak ju poslanecký klub nominuje, bude mať šancu byť členkou komisie. Od rýchlosti práce komisie bude záležať, aký návrh sa prijme," dodala hovorkyňa.Frešo ešte minulý týždeň uistil, že BSK zachová pohotovosť v malackej nemocnici, lebo je to vo verejnom záujme obyvateľov. Pôvodne navrhol Frešo pre nemocnicu dotáciu tri milióny eur, po kritike krajských poslancov za Smer-SD návrh stiahol. Predseda BSK teraz tvrdí, že situáciu by malo vyriešiť až nové zastupiteľstvo, ktoré vzíde z jesenných volieb do VÚC. Nemocnica v Malackách je majetkom BSK a od roku 2004 ju má v prenájme súkromná spoločnosť.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.