MZ SR: Lepšej komunikácii medzi lekármi a pacientmi má pomôcť nová kampaň Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce zlepšiť komunikáciu medzi lekármi a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce zlepšiť komunikáciu medzi lekármi a pacientmi. V najbližších týždňoch sa má preto po vzore edukačnej kampane Lieky šetria spustiť kampaň Pýtajte sa lekára. Pacienti tak na webe nájdu základné otázky, ktoré môžu lekárom položiť v súvislosti s liečbou či ich zdravotného stavu."Snažíme sa zrýchliť a skvalitniť komunikáciu medzi lekárom a pacientom, snažíme sa ukázať pacientovi, že otázky, ktoré si kladie môže položiť aj svojmu lekárovi, lebo sú bežnými otázkami," povedala ministerka Zuzana Zvolenská.Šéf Sekcie farmácie a liekovej politiky MZ SR Adam Hlôška priblížil, že sa tak rozšíri aplikácia na webe ministerstva Lieky šetria. V rámci nej budú môcť pacienti nájsť vysvetlenie základných pojmov a základné otázky pre svojich lekárov, ktoré si budú môcť vytlačiť. Zatiaľ sú podľa Hlôšku spracované otázky pre návštevu pediatra a všeobecného lekára, pracuje sa na ďalších odbornostiach.

Štítky :

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.