lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nových repatriantov v zariadení ZVJS v Omšení budú testovať v sobotu Bratislava 30. apríla (TASR) - V Liečebno-rehabilitačnom stredisku Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 30. apríla (TASR) - V Liečebno-rehabilitačnom stredisku Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v Omšení v okrese Trenčín v noci na utorok (28.4.) prijali ďalších 63 Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia. Aktuálne táto v poradí tretia skupina repatriantov čaká na otestovanie na COVID-19, ktorému sa podrobí v sobotu (2.5.). TASR o tom informovala vo štvrtok hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.Zatiaľ ani u jedného Slováka umiestneného v stredisku v Omšení nepotvrdili nákazu novým koronavírusom. ZVJS po prvý raz poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory v Omšení 8. apríla. Vtedy ubytovali prvých 76 občanov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorým vláda SR nariadila karanténne umiestnenie. Keďže všetci z nich mali negatívne testy na ochorenie COVID-19, pokračovali v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.Druhú vlnu 58 repatriantov prijalo stredisko ZVJS 18. apríla. Rovnako táto skupina repatriantov mala testy na COVID-19 negatívne a pokračuje tak v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...