lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚMS je znepokojená s avizovaným rušením detských ambulantných pohotovostí Bratislava 31. mája (TASR) - Únia miest Slovenska (ÚMS) je znepokojená s avizovaným rušením detských ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 31.05.2023 categoryDenné správy

Bratislava 31. mája (TASR) - Únia miest Slovenska (ÚMS) je znepokojená s avizovaným rušením detských ambulantných pohotovostí. Kritizuje rezort zdravotníctva, že v tejto veci nekomunikoval so zástupcami miestnej samosprávy. Vyzýva ho na stretnutie.
"Rozumieme tomu, že situácia v zdravotníctve je náročná, rešpektujeme tiež zložitosť personálnej situácie medzi detskými lekármi. Máme však obavy z toho, že bez dostatočných informácií, ako budú rodičia po týchto zmenách postupovať, ako bude nastavený proces a cesta detského pacienta, môžu na tieto zmeny doplatiť práve naše deti," skonštatovala.
ÚMS považuje za nesprávne, že sa návrh nekonzultoval so zástupcami miestnej samosprávy, ktorí sa mohli pripraviť na otázky občanov. "V mestách nevieme v tejto oblasti urobiť veľa, ale sme rodičom najbližšie a mohli sme byť pri riešení nápomocní," podotkla.
Únia sa chce v tejto veci stretnúť so šéfom rezortu zdravotníctva Michalom Palkovičom. "Oceníme, ak nás pán minister zdravotníctva pozve na stretnutie a poskytne nám všetky chýbajúce informácie, aby sme dokázali odpovedať na otázky našich občanov," dodala.
Sieť detských ambulantných pohotovostí sa má v troch fázach zredukovať. Návrh Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR odôvodňuje okrem iného nedostatkom a preťaženosťou primárnych pediatrov. Zmeniť sa majú tiež ordinačné hodiny v ambulantných pohotovostiach pre deti aj dospelých, tie majú po novom fungovať len do 20.00 h. Dané zmeny sú podľa slov hlavnej odborníčky MZ pre všeobecné lekárstvo pre deti a dorast Eleny Prokopovej potrebné na zachovanie základnej zdravotnej starostlivosti pre deti.


akb pop

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...