V Sade Janka Kráľa sa zídu bežci v podkolienkach, behať budú pre zdravé nohy Bratislava 20. júna (TASR) - Rozvinutiu chronického žilového ochorenia sa dá predchádzať aj zmenou životného ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 20. júna (TASR) - Rozvinutiu chronického žilového ochorenia sa dá predchádzať aj zmenou životného štýlu. Na jej nutnosť budú v nedeľu 3. júla upozorňovať v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke účastníci historicky prvého behu v podkolienkach - Behu pre zdravé nohy. Informovala o tom dnes Beáta Móriová zo spoločnosti Webster.Pripomenula, že chronické žilové ochorenie trápi takmer polovicu slovenskej populácie. "Pocit ťažkých nôh, svrbenie, pálenie, opuchy sú príznaky, ktoré hovoria o tom, že žily nepracujú tak, ako by mali. Horúce letné dni ich často ešte zhoršujú a nezriedka sa objavujú aj pri dlhých cestách autom, autobusom či lietadlom za zaslúženým oddychom," uviedla.Žily potrebujú pohyb. "Beh je fyzickou aktivitou, ktorá patrí medzi najvhodnejšie pre udržanie ich zdravia," podotkla s tým, že účastníci behu v podkolienkach budú mať teda príležitosť urobiť niečo pre svoje nohy. Najlepší bežci, ako aj majiteľ najkrajších podkolienok, dostanú odmenu.Okrem samotného behu čaká na účastníkov rozcvička zameraná na žilovú gymnastiku a informačný stánok o chronickom žilovom ochorení, kde odborní lekári vyšetria záujemcom nohy palpačne aj sonograficky. "V informačnom stánku o kompresívnej terapii sa dozvedia, že kompresívne podkolienky neplnia len zdravotný účel, ale môžu byť aj estetické," povedala.Každý zaregistrovaný účastník dostane štartovací balíček, súčasťou ktorého je tričko, štartovacieho číslo a kompresívne podkolienky. Tie podľa Móriovej "účinne nahrádzajú to, čo samotná žilová stena stráca - pružnosť, pevnosť a schopnosť odolávať zvýšenému tlaku".

Štítky :

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.