lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou aj pomôckou do kuchyne Bratislava 20. októbra - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou aj pomôckou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 20.10.2017 categoryDenné správy

Bratislava 20. októbra - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou aj pomôckou do kuchyne.Z kozmetiky ide o lotion na zosvetlenie pokožky, môže spôsobiť alergie. Z domácich potrieb zase o naberačku z Číny, ktorá uvoľňuje aromatické amíny. "Môžu sa nachádzať aj na Slovensku," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.Nylonovú naberačku Schaumkelle so šaržou 71673322 distribuovali v rámci nášho územia do spoločnosti Kik Textilien und Non-Food GmbH. "Zakúpený výrobok by spotrebitelia nemali kupovať a používať, treba ho vráti späť na miesto predaja," zdôraznil Mikas.Lotion na zosvetlenie pokožky s názvami Body Lotion Revelation – Toningcare a Body Lotion High Quality obsahovali hydrochinón. Ten by sa v nich nachádzať nemal, povolený je len na profesionálne použitie a vo výrobkoch na nechtový dizajn.Kozmetika je značky Supreme White Paris s čiarovými kódmi 3 7602 12 790102 a 3 7602 12 790324. Hlási sa k nej francúzsky výrobca Sarl Beautypharm, 8 rue Gustave Goublier z Paríža.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...