lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: T. Drucker nevylúčil dofinancovanie zdravotníctva v budúcom roku Bratislava 1. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) nevylučuje možné dofinancovanie zdravotníctva ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.12.2017 categoryDenné správy

Bratislava 1. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) nevylučuje možné dofinancovanie zdravotníctva v budúcom roku. Nedovolí si to však tvrdiť ako hotovú vec.K takémuto kroku by podľa neho mohlo dôjsť vtedy, ak by v roku 2018 došlo k takým legislatívnym zmenám, ktoré by mali negatívny dosah na príjmy vo verejnom zdravotnom poistení. Ako príklad uviedol zavedenie 13. a 14. platu v priebehu budúceho roka. Povedal to v piatok novinárom v parlamente.Budúcoročnú sadzbu za poistencov štátu vo výške 3,71 percenta označil Drucker za historicky najnižšiu. Na druhej strane však podotkol, že celkové príjmy z verejného zdravotného poistenia budú historicky najvyššie, viac peňazí má ísť do systému od ekonomicky aktívnych ľudí.Minister je proti rečiam, že zrušenie odvodovej odpočítateľnej položky (OOP) pre zamestnávateľov bolo vymyslené narýchlo a bez verejnej diskusie. "Hovoril som o tom už v septembri a októbri v diskusiách aj v pléne NR SR," povedal Drucker. Priznal, že zrušenie OOP malo byť účinné až od roka 2019, "no vzhľadom na opatrenia, ktoré sa robia, s tým bolo treba prísť rýchlo". Napriek tomu to nedávno podľa jeho slov komunikoval s niektorými zástupcami zamestnávateľov a zamestnancov.Drucker argumentuje, že zavedenie OOP v roku 2015 bolo jednorazovým opatrením na zlepšenie zamestnanosti. Keďže miera nezamestnanosti podľa neho klesla na 6,4 percenta, dôvody na jej existenciu podľa neho pominuli a účel naplnila.Pripomenul, že výpadok na verejnom zdravotnom poistení sa nekompenzoval a tieto peniaze v zdravotníctve chýbali. "Peniaze sa vrátia späť do zdravotného poistenia, tam, kde boli aj kam patria," dodal.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.